ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος εποχής για την Bentley Mulsanne

08:37 - 04 Ιουλ 2020 | Αυτοκίνητο
Τέλος εποχής για την Bentley Mulsanne
Τέλος παραγωγής για τη Mulsanne, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία του μοντέλου ως ναυαρχίδας της Bentley.

Ο Ιούνιος που πέρασε σφράγισε το τέλος μιας εποχής για ένα εμβληματικό μοντέλο της Bentley. Μετά από καριέρα 10 ετών, η τελευταία Mulsanne βγήκε από τη γραμμή παραγωγής τον περασμένο μήνα. Πάνω από 7.300 χειροποίητες Mulsanne είχαν παραχθεί στην έδρα της Bentley στο Crewe, Cheshire - αποδεικνύοντας την ικανότητα της Bentley να παράγει το απόλυτο πολυτελές sedan.

Με τυπικούς – λόγω της πανδημίας COVID-19 – εορτασμούς στο τέλος της παραγωγής, οι εργαζόμενοι της Bentley συγκεντρώθηκαν για φωτογραφίες με τα τελευταία αυτοκίνητα και σηματοδότησαν το τέλος της καριέρας της Mulsanne. Οι φωτογραφίες τους με τα τελευταία δύο αυτοκίνητα στο τέλος της γραμμής παραγωγής είναι έως και συγκινητικές. Το προτελευταίο αυτοκίνητο - μια Mulsanne Speed 6.75 Mulliner’s Edition - φινιρισμένη σε Rose Gold πάνω σε Tungsten, είχε προορισμό έναν τυχερό πελάτη στις ΗΠΑ. Μία εξαιρετικά ξεχωριστή, τελευταία Mulsanne θα καταλήξει σε κάποιον άλλο τυχερό κάτοχο, το όνομα του οποίου ωστόσο, παραμένει ένα στενά προστατευμένο μυστικό από την Bentley.

Η γενεαλογία της Mulsanne εντοπίζεται στην ιστορία της Bentley, από το αρχικό 8λιτρο του 1930, το τελευταίο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από τον ίδιο τον W.O. Bentley, ως το πιο πολυτελές Bentley της εποχής του.

BENTLEY MULSANNE ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ 4

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bentley, Adrian Hallmark, σχολιάζει:

«Η Mulsanne είναι το αποκορύφωμα όλων όσων μάθαμε στη Bentley τα πρώτα 100 χρόνια μας στην παραγωγή των καλύτερων πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο. Η Mulsanne, η ναυαρχίδα της γκάμας μας για πάνω από μια δεκαετία, σταθεροποίησε τη θέση της στην ιστορία της Bentley ως τίποτα λιγότερο από ένα πραγματικό icon. Είμαι πολύ περήφανος για τους εκατοντάδες σχεδιαστές, μηχανικούς και τεχνίτες που έδωσαν ζωή στη Mulsanne τα τελευταία δέκα χρόνια. Καθώς ξεκινάμε το ταξίδι της Bentley για να καθορίσουμε το μέλλον της βιώσιμης πολυτελούς κινητικότητας μέσω της στρατηγικής μας “Beyond100”, ο ρόλος της ναυαρχίδας της Bentley μεταβιβάζεται πλέον στη νέα Flying Spur».

Τα τελευταία 11 χρόνια, πάνω από 700 άτομα έχουν επενδύσει σχεδόν τρία εκατομμύρια ώρες, δημιουργώντας το πολυτελές sedan της Bentley. Η παραγωγή των αμαξωμάτων Mulsanne απαίτησε περίπου 42 εκατομμύρια συγκολλήσεις και μόνο η δημιουργία των πολυτελών δερμάτινων εσωτερικών χρειάστηκε περισσότερες από ένα εκατομμύριο εργατοώρες. Σχεδόν 90.000 ώρες έχουν αφιερωθεί στη στίλβωση των αυτοκινήτων, με πάνω από συνολικά τέσσερα εκατομμύρια ατομικά σημεία ελέγχου ποιότητας. Η Mulsanne ήταν μια εργασία αγάπης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.