ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη ύλη για κυψέλες μπαταριών: Το BMW Group προμηθεύεται κοβάλτιο από το Μαρόκο.

16:14 - 20 Ιουλ 2020 | Αυτοκίνητο
Πρώτη ύλη για κυψέλες μπαταριών: Το BMW Group προμηθεύεται κοβάλτιο από το Μαρόκο.
Η βιωσιμότητα και η διασφάλιση πρώτων υλών είναι σημαντικοί παράγοντες για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Για την BMW AG, η ηθικά υπεύθυνη εξόρυξη και επεξεργασία πρώτων υλών ξεκινά στην αρχή της αξιακής αλυσίδας.

Το BMW Group προωθεί την επέκταση της ηλεκτροκίνησης και προμηθεύεται απευθείας το κοβάλτιο που χρειάζεται ως βασική πρώτη ύλη για τις κυψέλες μπαταριών. Πρόσφατα, το BMW Group υπέγραψε σύμβαση ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ με τη Μαροκινή εταιρεία εξορύξεων Managem Group. Με αυτή τη συμφωνία, το BMW Group θα καλύψει περίπου το ένα πέμπτο των αναγκών του σε κοβάλτιο για την 5η γενιά των συστημάτων ηλεκτροκίνησης, ενώ τα υπόλοιπα δύο πέμπτα θα προέρχονται από την Αυστραλία. Η συμβατική περίοδος ορίζεται στα πέντε χρόνια (2020 – 2025), ενώ έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για απευθείας προμήθεια κοβαλτίου από το Μαρόκο τον Ιανουάριο του 2019.

Σε δηλώσεις του, ο Andreas Wendt χαρακτήρισε το κοβάλτιο σημαντική πρώτη ύλη για την ηλεκτροκίνηση. Αναφερόμενος στη σύμβαση με την Managem τόνισε τη διασφάλιση της προμήθειας πρώτης ύλης για τις ανάγκες των κυψελών μπαταριών, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμα φορά ότι στόχος της εταιρείας είναι ένας στόλος με 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2023. Λόγω αυτού, οι ανάγκες για πρώτες ύλες αναμένεται να αυξηθούν και ειδικότερα για το κοβάλτιο υπολογίζεται να τριπλασιαστούν μέχρι το 2025.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.