ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To BMW Group επαναβεβαιώνει την πρόβλεψή του για το 2020

08:30 - 11 Αυγ 2020 | Αυτοκίνητο
To BMW Group επαναβεβαιώνει την πρόβλεψή του για το 2020
Τα κέρδη προ φόρων μετά το πρώτο εξάμηνο περίπου στα 500 εκατ. Ευρώ. Έσοδα και κέρδη επηρεάστηκαν από τις υφεσιακές τάσεις της αγοράς το 2ο τρίμηνο
Έχοντας ολοκληρώσει ήδη το 1ο εξάμηνο της χρονιάς, το BMW Group παραμένει στη σωστή πορεία για την επίτευξη των στόχων του 2020. Μετά την εφαρμογή ελεγχόμενων περικοπών σε πολλά από τα εργοστάσιά του το Μάρτιο, ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης πτώσης στην παγκόσμια ζήτηση, το Group ξεκίνησε μία συντονισμένη επανεκκίνηση της παραγωγής το 2ο τρίμηνο. Από τα μέσα Ιουνίου, όλες οι μονάδες παραγωγής λειτουργούν στο κανονικό τους πρόγραμμα. Παρόλα αυτά, η καλή σχέση κόστους / απόδοσης και η διαχείριση ρευστότητας παραμένουν αποφασιστικοί παράγοντες για τον άριστο έλεγχο των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
 
 «Η ταχεία απόκριση και η συνεπής στρατηγική διαχείρισης μας επέτρεψε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας στο BMW Group κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, στο Μόναχο την Τετάρτη. Παρά τη σημαντική πτώση της αγοράς που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, το BMW Group πέτυχε θετικό πρόσημο με κέρδη προ φόρων 498 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο. «Τώρα, εν όψει του δεύτερου εξαμήνου διατηρούμε μία συγκρατημένη αισιοδοξία με το στόχο περιθωρίου EBIT να παραμένει μεταξύ 0 και 3% για τον τομέα του Αυτοκινήτου το 2020. Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ στενά και διαχειριζόμαστε τη δυναμικότητα παραγωγής σύμφωνα με τις εξελίξεις της αγοράς και τις τοπικές διακυμάνσεις στη ζήτηση των πελατών».
 
 
 Το BMW Group παραμένει προσηλωμένο στα σχέδιά του. Παρά τις υψηλές προκλήσεις της αγοράς, θα εξακολουθήσει να επενδύει σε τεχνολογίες του μέλλοντος και να αναπτύσσει την ανάλογη τεχνογνωσία. Όπως έχει προηγουμένως ανακοινωθεί, το Group στοχεύει να επενδύσει πάνω από 30 δισεκ. ευρώ σε έρευνα & εξέλιξη μέχρι το 2025 με σκοπό να επεκτείνει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα σε επίπεδο καινοτομίας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.