ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκαλύφθηκε η ανοιχτή BMW 4

07:42 - 02 Οκτ 2020 | Αυτοκίνητο
Η ακαταμάχητη σπορ υπεροχή που αποτελεί τον ορισμό της νέας BMW Σειράς 4, μεταφέρεται τώρα στην ανοιχτή έκδοση του μοντέλου.

Η ακαταμάχητη σπορ υπεροχή που αποτελεί τον ορισμό της νέας BMW Σειράς 4, μεταφέρεται τώρα στην ανοιχτή έκδοση του μοντέλου. Με ανεξάρτητη σχεδίαση, νέα δομή softtop, ποικίλα κινητήρια σύνολα, προηγμένη τεχνολογία πλαισίου, ειδικές ενισχύσεις αμαξώματος και καινοτόμο εξοπλισμό, η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio προσφέρει τη διάσημη οδηγική απόλαυση της μάρκας μέσα από μία διαφορετική διάσταση. Το ανοιχτό τετραθέσιο ακολουθεί το παράδειγμα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé με ένα εξαιρετικά σπορ προφίλ που είναι πιο τολμηρό από αυτό του προηγούμενου μοντέλου. Επιπλέον, η σχεδίαση, η διαφορετική φιλοσοφία αμαξώματος και η άκρως δυναμική συμπεριφορά τη διαφοροποιούν ακόμα περισσότερο από την νέα BMW Σειρά 3 Sedan, που αποτέλεσε το τεχνολογικό πρότυπο για τη νέα BMW Σειρά 4.

Με ένα συναρπαστικό μίγμα σπορ και open-top οδηγικής απόλαυσης, η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio συνεχίζει τη μακροχρόνια παράδοση σε μία κατηγορία που χρονολογείται εδώ και 35 χρόνια, από το λανσάρισμα της πρώτης BMW Σειράς 3 Cabrio.

Στην κορυφή της έκτης γενιάς φιγουράρει μία νέα άφιξη: η BMW M440i xDrive Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7,4 – 6,9 l/100 km εκπομπές CO2 μικτό κύκλο: 169 – 159 g/km). Πλέον του εξακύλινδρου εν σειρά βενζινοκινητήρα των 275 kW/374 hp που κινεί τη ναυαρχίδα της σειράς, θα διατίθενται επίσης δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες και ένα τετρακύλινδρος diesel από το λανσάρισμα που προγραμματίζεται για το Μάρτιο του 2021. Δύο straight-six κινητήριες μονάδες diesel αναμένεται να προστεθούν στη γκάμα κατά τη διάρκεια του 2021. Η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Dingolfing.

P90400386 lowRes the all new bmw 4 se

Εξωτερική σχεδίαση: ξεχωριστή, σπορ και ελκυστική. 

Με τις δυναμικές αναλογίες της, η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio δίνει το στίγμα της κορυφαίας σπορ υπεροχής, πάντα με τη φινέτσα ενός στιλάτου, open-top τετραθέσιου που έχει σχεδιαστεί για αποκλειστική οδηγική απόλαυση. Παράλληλα, η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας αποτυπώνει μία άκρως  εντυπωσιακή ερμηνεία της χαμηλωμένης σιλουέτας που καθιερώνεται ως στοιχείο ταυτότητας των πολυτελών μεσαίων BMW Cabrio. 

Εσωτερικό: Τέσσερα καθίσματα σε ένα πολυτελές περιβάλλον με διάχυτη σπορ κομψότητα.

Ο συνδυασμός σπορτίφ στυλ και κομψότητας που χαρακτηρίζει τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio μεταφέρεται στην καμπίνα. Η οδηγοκεντρική σχεδίαση του cockpit υποστηρίζεται από τη μεγάλη οθόνη που συγκεντρώνει τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και του Control Display. Η εργονομικά βελτιστοποιημένη διάταξη των χειριστηρίων αποκαλύπτει το χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου που προορίζεται για έντονες οδηγικές απολαύσεις – όπως προδίδει και ο βασικός  εξοπλισμός του: σπορ εμπρός καθίσματα με αυτόματο μηχανισμό κίνησης πάνω βάσης ζώνης ασφαλείας, δερμάτινη επένδυση Vernasca, θέρμανση καθισμάτων και δερμάτινο σπορ τιμόνι καθώς και ατομικά πίσω καθίσματα.

Η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα εναρμονίζεται αισθητικά με τη σχεδίαση του πίνακα οργάνων, την επένδυση των θυρών και την περιοχή των ώμων πίσω, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που κυριολεκτικά αγκαλιάζει τους επιβάτες. Η γραμμή του ώμου, πλαισιωμένη από μία συνεχόμενη διακοσμητική λωρίδα, επιτείνει αυτή την αίσθηση, κυρίως με την οροφή ανοιχτή.

Τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι κινητήρες BMW TwinPower Turbo και ήπια υβριδική τεχνολογία για πιο δυναμικές και αποδοτικές επιδόσεις.

Ήπια υβριδική τεχνολογία προσφέρεται με τη νέα BMW M440i xDrive Cabrio και όλες τις diesel εκδόσεις, ενισχύοντας τις δυναμικές επιδόσεις και την απόδοση. Η χρήση μιας ισχυρής μίζας - γεννήτριας 48-volt και μιας δεύτερης μπαταρίας επιτρέπει πολύ περισσότερη ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης και αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή χρησιμοποιείται όχι μόνο για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και για μείωση του φορτίου του κινητήρα εσωτερικής καύσης και αύξηση της συνολικής ισχύος. Η μίζα-γεννήτρια προσδίδει ηλεκτρική ώθηση, παράγοντας πρόσθετη ισχύ 8 kW/11 hp για πιο δυναμικές προσπεράσεις ή εκκινήσεις.

P90400400 lowRes the all new bmw 4 se

Εκτός από τον εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα 275 kW/374 hp της ναυαρχίδας της γκάμας, υπάρχουν δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες, που παράγουν ισχύ 135 kW/184 hp στη νέα BMW 420i Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,1 – 5,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 140 – 131 g/km) και 190 kW/258 hp στη νέα BMW 430i Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,4 – 6,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 – 138 g/km). Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας diesel 140 kW/190 hp χρησιμοποιείται στη νέα BMW 420d Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,5 – 4,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 119 – 111 g/km). Αυτή η συγκεκριμένη μονάδα, όπως ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας της νέας BMW 430d Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,6 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 g/km, τιμές βασισμένες στον κύκλο WLTP, θα ακολουθήσουν οι τιμές NEDC), υιοθετεί τώρα τεχνολογία BMW TwinPower Turbo με υπερσυμπίεση δύο σταδίων. Δύο υπερσυμπιεστές διαφορετικών διαστάσεων παρέχουν άμεση απόκριση και άφθονη ισχύ στην BMW M440d xDrive Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 165 g/km, τιμές βασισμένες στον κύκλο WLTP, θα ακολουθήσουν οι τιμές NEDC). Όλα τα μοντέλα συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ για όλες τις εκδόσεις, με χειριστήρια στο τιμόνι ( shift paddles ) και νέα λειτουργία Sprint .

Είναι η πρώτη φορά που όλες οι εκδόσεις της BMW Σειράς 4 Cabrio εφοδιάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic ως στάνταρ. Η τελευταία έκδοση του αυτόματου κιβωτίου μεταφέρει τη ροπή του κινητήρα με βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά αλλαγών σχέσεων και ακόμα μεγαλύτερη απόδοση. 

 

Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport που συνοδεύει στάνταρ τα μοντέλα BMW M και M Sport και διατίθεται προαιρετικά για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις προσφέρει ακόμα πιο δυναμική διαδικασία αλλαγών και φέρει χειριστήρια στο τιμόνι (shift paddles). Διαθέτει επίσης τη νέα λειτουργία Sprint, που προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και των αλλαγών σχέσεων για πολύ δυναμικές εν κινήσει επιταχύνσεις και προσπεράσεις.

Η λίστα στάνταρ εξοπλισμού για τα δύο κορυφαία μοντέλα περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου Μ 18” και διαφορικό M Sport με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, πλήρως μεταβλητό ποσοστό εμπλοκής στον πίσω άξονα. Το στοιχείο αυτό διατίθεται επίσης προαιρετικά για τη νέα BMW 430i Cabrio σε συνδυασμό με συστήματα ανάρτησης M Sport ή Adaptive M.

Το Μοντέλο M Sport που προσφέρεται για τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio εναλλακτικά, αντί της στάνταρ έκδοσης, ξεχωρίζει με χαρακτηριστικά όπως μεγάλες, εμπρός εισαγωγές αέρα, εντυπωσιακή, ανάγλυφη πίσω ποδιά, ανάρτηση M Sport, ζάντες αλουμινίου Μ 18”, σπορ καθίσματα με ειδική ‘M’ δερμάτινη επένδυση Vernasca, προστατευτικά γονάτων στην κεντρική κονσόλα και άλλα ειδικά σχεδιασμένα στοιχεία στο εσωτερικό. Ο εξοπλισμός μπορεί να αναβαθμιστεί με το M Sport package Pro, που περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως ζάντες αλουμινίου Μ 19”, σπορ ήχο κινητήρα στην καμπίνα και hi-fi σύστημα ηχείων. 

Τα μοντέλα BMW M αναγνωρίζονται από τις εξωτερικές πινελιές Cerium Grey. Τόσο αυτά όσο και το M Sport διατίθενται με εξωτερικό πακέτο M Carbon. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν επιλέγοντας από μία εκτενή γκάμα Αξεσουάρ M Performance, ήδη από το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio.

Ειδικές επιλογές: Ανεμοθραύστης και σύστημα θέρμανσης λαιμού/αυχένα.

P90400435 lowRes the all new bmw 4 se

Μία πολυσυλλεκτική γκάμα προαιρετικών επιλογών κορυφαίας ποιότητας αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης, τονίζοντας το στυλ και αυξάνοντας την οδηγική απόλαυση με την οροφή ανοιχτή. Ο προαιρετικός ανεμοθραύστης κατευθύνει προσεκτικά τη ροή αέρα μέσω της καμπίνας. Αφαιρείται εύκολα, ακόμα και με την οροφή κλειστή και αποθηκεύεται σε μία ιδανικά σχεδιασμένη θήκη με ασφάλεια πίσω από την αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων. Οι αεραγωγοί του συστήματος θέρμανσης/λαιμού αυχένα ενσωματώνονται στα εμπρός προσκέφαλα και αυξάνουν την αίσθηση άνεσης κατά τη διάρκεια οδήγησης σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού.

Μία πολύ ευρύτερη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά της BMW Σειράς 4 Cabrio αυξάνει την άνεση στα μεγάλα ταξίδια και τα επίπεδα ασφάλειας σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας. Park Distance Control με αισθητήρες μπροστά και πίσω, προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης με παρέμβαση των φρένων, Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα μέσω υποβοήθησης διεύθυνσης και σύστημα Speed Limit Info περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό. Το προαιρετικό Driving Assistant Professional εμπλουτίζεται με πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως Steering & Lane Control Assistant με τη νέα λειτουργία Active Navigation, η οποία του επιτρέπει να χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για την ανίχνευση των απαραίτητων αλλαγών λωρίδων. Υπάρχει επίσης το νέο σύστημα Emergency Lane Assistant για αυτόματη καθοδήγηση της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio στην πιο κατάλληλη πλευρά της λωρίδας, σε κυκλοφοριακές ανασχέσεις στον αυτοκινητόδρομο. Σε συνδυασμό με το BMW Live Cockpit Professional, η τρισδιάστατη απεικόνιση της γύρω περιοχής παρουσιάζει την κατάσταση της κυκλοφορίας αφενός, και τις πιθανές παρεμβάσεις των ενεργοποιημένων συστημάτων  υποβοήθησης αφετέρου, με τη μορφή γραφικού στο κέντρο του πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων. 

Η νέα γενιά του BMW Head-Up Display προβάλλει πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση στο οπτικό πεδίο του οδηγού, σε μία επιφάνεια αυξημένη κατά 70%. Το Parking Assistant που επίσης υπάρχει στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει τώρα Reversing Assistant. 

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες: BMW Maps, BMW Intelligent Personal Assistant, ενσωμάτωση smartphone, Remote Software Upgrade. 

Ο οδηγός και οι επιβάτες της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio θα επωφεληθούν από λειτουργίες πιο φιλικές προς το χρήστη και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν το BMW Operating System 7.0. Το περιεχόμενο της οθόνης μπορεί να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη, ενώ η διαισθητική multimodal διάδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος πραγματοποιείται – ανάλογα με τις συνθήκες – μέσω της οθόνης αφής του Control Display, του iDrive Controller, των μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι ή του φωνητικού ελέγχου.

Το στάνταρ Live Cockpit Plus περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με Control Display 8,8” και Touch Controller, ένα πίνακα οργάνων black panel με έγχρωμη οθόνη 5,1” στο κέντρο, συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης, δύο θύρες USB για μεταφορά δεδομένων και διεπαφή WiFi. Μία ενσωματωμένη κάρτα SIM με συνδεσιμότητα 4G LTE και το επίσης στάνταρ Connected Package Professional επιτρέπουν τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών όπως BMW TeleServices και Intelligent Emergency Call, Real Time Traffic Information με προειδοποίηση κινδύνου, Remote Services και Concierge Services.

Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional, από την άλλη, διαθέτει πλήρως ψηφιακή οθόνη που περιλαμβάνει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι με μία οθόνη διαγώνια 12,3” και Control Display 10,25”. Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων στο cockpit προσφέρει αρκετό χώρο για την προβολή ενός αποσπάσματος του χάρτη πλοήγησης, εικονιδίων κατάστασης των συστημάτων υποστήριξης οδηγού ή 3D απεικόνισης της γύρω περιοχής.

Εκτός από τον υπολογισμό διαδρομών και ωρών άφιξης με αξιοσημείωτη ταχύτητα και ακρίβεια, η ενημέρωση δεδομένων κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα, το νέο σύστημα πλοήγησης που βασίζεται στο cloud επιτρέπει επίσης στον οδηγό να εισάγει οποιαδήποτε λέξη για την αναζήτηση κάποιου προορισμού. Χάρη στη βελτιστοποιημένη ενσωμάτωση smartphone, που επίσης περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, το λειτουργικό σύστημα του οχήματος υποστηρίζει τώρα το Android Auto επιπλέον του Apple CarPlay. Η εφαρμογή Remote Software Upgrade (απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού) είναι ένα ακόμα νέο στοιχείο που επιτρέπει την αναβάθμιση λειτουργιών και την προσθήκη ψηφιακών υπηρεσιών στο αυτοκίνητο ασύρματα (over the air).

Νίκος Λιβανός

Τελευταία τροποποίηση στις 07:56 - 02 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.