ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια δεκαετία εξέλιξης με το Nissan LEAF

14:01 - 12 Νοε 2020 | Αυτοκίνητο
Μια δεκαετία εξέλιξης με το Nissan LEAF
Καθώς το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται, η Nissan κάνει μια ανασκόπηση στο πόσο έχει εξελιχθεί το LEAF και ο κόσμος της ηλεκτρικής κινητικότητας, κατά την τελευταία δεκαετία.

Οι πωλήσεις των EVs στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 132% σε ετήσια βάση με βάση τα στοιχεία ταξινομήσεων από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020. Σύμφωνα με το ενδιαφέρον των αυτοκινητιστών για EVs, το Nissan LEAF βρίσκεται ψηλά, με πιο προηγμένη τεχνολογία και συναρπαστική ηλεκτρική ισχύς από ποτέ.

Μέσα από μια δεκαετία εμπειρίας και καινοτομίας, η Nissan ρίχνει φως στην πορεία του LEAF με 10 συναρπαστικά δεδομένα, ξεκινώντας από την επανεγγραφή του κώδικα συμπεριφοράς EV το 2010, έως το συναρπαστικό, τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο του σήμερα.

Ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής πριν από μια δεκαετία, το LEAF πρωτοστάτησε στην θεμελίωση της αγοράς για τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα. Με μια καινοτόμο προσέγγιση στην ηλεκτροκίνητη κινητικότητα, το Nissan LEAF βοήθησε τους αυτοκινητιστές, τις πόλεις και τις κυβερνήσεις, να επιτύχουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

"Κατά την τελευταία δεκαετία, το ταξίδι του μετασχηματισμού με το Nissan LEAF αντιπροσωπεύει την πραγματική καινοτομία και τις εξελίξεις ανάπτυξης των EVs στην Nissan", λέει η Helen Perry, Επικεφαλής Ηλεκτρικών Οχημάτων της Nissan Europe. "Οι αγοραστές συνεχίζουν να επιλέγουν το Nissan LEAF για την ισχυρή και ευέλικτη οδηγική εμπειρία, που υποστηρίζεται από τις προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης όπως το e-Pedal. Είναι η τέλεια ισορροπία συναρπαστικής αλλά και βιώσιμης κινητικότητας."

  1. Το LEAF πέτυχε “πρωτιές”

Ως το πρώτο μαζικής παραγωγής EV στον κόσμο, το LEAF έχει εξασφαλίσει πρωτοφανή επιτεύγματα. Το 2011, ήταν το πρώτο EV που κέρδισε το βραβείο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, στην 47χρονη ιστορία του θεσμού.

  1. Η ισχύς του LEAF έχει υπερδιπλασιαστεί

Κατά μέσο όρο, η χωρητικότητα και η εμβέλεια της μπαταρίας του LEAF έχει αυξηθεί κατά 160% και 120% αντίστοιχα. Αυτές οι αυξήσεις οδήγησαν με την σειρά τους στην ενίσχυση της  εμπιστοσύνης των αγοραστών του μοντέλου στον δρόμο. Σήμερα, το LEAF προσφέρει περισσότερο από το διπλάσιο της αρχικής ισχύος, ενισχύοντας την εμπειρία της ηλεκτροκίνητης οδήγησης.

  1. Το LEAF σημαίνει νέες τεχνολογίες

Το  LEAF εισήγαγε πρωτοφανείς τεχνολογίες που βοήθησαν τους οδηγούς να βελτιστοποιήσουν την απόδοση, συμπεριλαμβανομένου του καινοτόμου e-Pedal για οδήγηση με ένα πεντάλ, της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, όπως και του Eco-Mode. Το LEAF άνοιξε το δρόμο για τα μελλοντικά EVς της Nissan, όπως το νέο Nissan Ariya, το αμιγώς ηλεκτρικό coupe crossover.

  1. Από το λανσάρισμα του LEAF, οι υποδομές φόρτισης σε δημόσιους χώρους αναπτύσσονται γρήγορα

Ο αριθμός των δημόσιων σημείων φόρτισης αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια κυκλοφορίας του LEAF, από 2.379 στην ΕΕ το 2011, σε 213.367 σήμερα. Η Nissan υποστηρίζει αυτήν την ανάπτυξη των υποδομών σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχοντας βοηθήσει στην επέκταση 20 από τους «διαδρόμους» σημείων φόρτισης της ΕΕ.

 

  1. Οι ιδιοκτήτες του LEAF είναι ευχαριστημένοι οδηγοί

92% των Ευρωπαίων οδηγών του LEAF θα συνιστούσαν την οδήγηση EV στους φίλους και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.  Με την εξειδικευμένη υποστήριξη που προσφέρει η Nissan, οι εν λόγω ιδιοκτήτες συνεχίζουν να αισθάνονται ικανοποιημένοι και χαρούμενοι με την κατοχή και χρήση ενός LEAF.

 

  1. Όσοι οδήγησαν το LEAF ενθουσιάστηκαν με την ιδέα της ηλεκτροκίνησης

Ως αποτέλεσμα της συνολικής ικανοποίησης από την ηλεκτροκίνητη εμπειρία τους, το 74% των ιδιοκτητών LEAF δηλώνουν ότι είναι πιθανό να αγοράσουν ξανά ένα EV στο μέλλον.

  1. Η ηλεκτρική κινητικότητα δημιούργησε νέες υπηρεσίες για τους πελάτες

Καθώς το LEAF αναπτύχθηκε, το ίδιο έγινε και για ένα ευρύτερο πλαίσιο εμπειριών για τους αγοραστές του. Σε αυτό περιλαμβάνεται η ανάπτυξη της εφαρμογής Nissan Charge που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ενός EV να παρακολουθούν την τιμή και τη διαθεσιμότητα των σημείων φόρτισης σε πραγματικό χρόνο.

  1. Ο κύκλος ζωής ενός LEAF είναι πολύ αποτελεσματικός

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως το Nissan LEAF, είναι πολύ αποδοτικά. Από την αρχή της διαδικασίας παραγωγής μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής ενός EV, παράγουν έως και 80% λιγότερο CO2 από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Καθώς η τεχνολογία και ο σχεδιασμός βελτιώνεται, η βιωσιμότητα του LEAF αυξάνεται, συμβάλλοντας στην επίτευξη ενός καθαρότερου μέλλοντος.

  1. Οι μπαταρίες του LEAF έχουν παραπάνω από μια ζωή

Οι μπαταρίες των EVs μπορούν να επανατοποθετηθούν και να ανακυκλωθούν. 148 τέτοιες μπαταρίες βοήθησαν στη δημιουργία του μεγαλύτερου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο, στο Johan Cruijff Arena του Άμστερνταμ, το 2018.

  1. Οι μπαταρίες του LEAF είναι ασφαλείς και αξιόπιστες

Οι μπαταρίες του LEAF έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτικές, χωρίς να έχουν αναφερθεί κρίσιμα συμβάντα στη Nissan από την κυκλοφορία τους το 2010, με 180.000 μονάδες να έχουν ήδη πωληθεί στην Ευρώπη. Το LEAF συνοδεύεται από κορυφαία εγγύηση μπαταρίας 8 ετών / 160.000 χλμ., με εξαιρετικά χαμηλό αριθμό αξιώσεων εγγύησης.

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.)  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο  του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.