ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Nissan LEAF ξεπέρασε τις 40.000 πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποσπώντας τον τίτλο του "Μεταχειρισμένου Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς"

20:36 - 09 Δεκ 2020 | Αυτοκίνητο
Το Nissan LEAF ξεπέρασε τις 40.000 πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποσπώντας τον τίτλο του "Μεταχειρισμένου Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς"
Καθώς το 2020 σηματοδοτεί για την Nissan τη 10η επέτειο του LEAF, ενός αυτοκινήτου που πρωτοστάτησε στην αγορά των EVs παγκοσμίως, η Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να περηφανεύεται και για το γεγονός ότι το LEAF είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην χώρα, μέχρι σήμερα.

Από το λανσάρισμά του το 2010, το Nissan LEAF έκανε το ντεμπούτο του στις αντιπροσωπείες του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάρτιο του 2011. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να ξεπεράσει τις 10.000 πωλήσεις (το 2015), άλλα δύο χρόνια για να φτάσει πάνω από τις 20.000 (το 2017), φτάνοντας να επιτύχει το ορόσημο του 40.000ου πωληθέντος αυτοκινήτου στα τέλη Νοεμβρίου του 2020.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές EV για την Nissan, συνεισφέροντας πάνω από μία στις πέντε πωλήσεις LEAF στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του LEAF γίνεται στο εργοστάσιο του Sunderland της Nissan, από τον Απρίλιο του 2013.

Τώρα, διανύοντας το δέκατο έτος πωλήσεων, το LEAF αναγνωρίζεται ευρέως για τα δοκιμασμένα πλεονεκτήματά του, αποτελώντας το “εφαλτήριο” για εκείνους που θα “μυηθούν” στην ηλεκτροκίνηση, ως μια ολοκληρωμένη και προσιτή επιλογή για χιλιάδες αυτοκινητιστές.

Αναγνωρίζοντας τη θέση του LEAF στην αναπτυσσόμενη αγορά μεταχειρισμένων EVs, o θεσμός των βραβείων του DrivingElectric για το 2021 απένειμε στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan τον τίτλο του “Μεταχειρισμένου Ηλεκτρικού Αυτοκίνητου της Χρονιάς”, ξεχωρίζοντάς το ανάμεσα στα υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα.

Και οι δύο γενιές του LEAF τιμήθηκαν με το εν λόγω βραβείο, με τους κριτές να επαινούν το μοντέλο για την προσιτή αξία του και την σχέση ποιότητας / τιμής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.