ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Nissan θέτει στόχους για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα για το 2050

19:50 - 28 Ιαν 2021 | Αυτοκίνητο
Με το 100% όλων των νέων διαθέσιμων οχημάτων της στις βασικές αγορές, να έχουν “εξηλεκτριστεί” έως τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Η Nissan Motor Co. Ltd. έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα (carbon neutral) στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, όπως και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050*. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε νέο όχημα Nissan που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι “εξηλεκτρισμένο”.

Η Nissan θα επιδιώξει περαιτέρω καινοτομίες στις λύσεις ηλεκτροκίνησης και την τεχνολογία κατασκευής οχημάτων, προκειμένου να σημειώσει πρόοδο στον στόχο μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα της εταιρείας, στους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς:

  • Καινοτομίες στις μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών των στερεών καταστάσεων και των σχετικών τεχνολογιών, για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών (ως προς το κόστος) και πιο αποδοτικών ηλεκτρικών οχημάτων.
  • Περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων e-POWER της Nissan, για την επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης.
  • Ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος μπαταριών για την υποστήριξη αποκεντρωμένης, επιτόπιας παραγωγής ενέργειας, για κτίρια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Nissan προσβλέπει σε μεγαλύτερη συνεργασία με στρατηγικούς παίκτες στον ενεργειακό τομέα, για να υποστηρίξει την απανθρακοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Καινοτομίες στην κατασκευαστική διαδικασία, για την υποστήριξη υψηλότερης παραγωγικότητας στη συναρμολόγηση οχημάτων, ξεκινώντας με την πρωτοβουλία του Nissan Intelligent Factory. Η εταιρεία θα προσπαθήσει επίσης για μεγαλύτερη αποδοτικότητα στους τομείς της ενέργειας και των πρώτων υλών, για να υποστηρίξει μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της στην κατεύθυνση επίτευξης μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα.

“Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα και να επιταχύνουμε την παγκόσμια προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Makoto Uchida. “H διάθεση ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο και αυτό θα συμβάλει καθοριστικά στο να γίνει η Nissan ουδέτερη ως προς το ισοζύγιο του άνθρακα. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον δρόμο της καινοτομίας που εμπλουτίζει τη ζωή των ανθρώπων, καθώς επιδιώκουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.”

O στόχος της Nissan βασίζεται σε δεκαετή προγράμματα για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την παροχή τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων που ωφελούν το περιβάλλον και την κοινωνία. Οι προσπάθειες της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση και την μείωση των εκπομπών ρύπων, υποστηρίζουν τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια πρόοδο προς την ουδετερότητα του ισοζυγίου του άνθρακα, έως το 2050.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.