ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αξιοποίηση της ενέργειας του ήλιου της ερήμου: Το BMW Group προμηθεύεται αλουμίνιο που παράγεται με χρήση της ηλιακής ενέργειας.

19:20 - 11 Φεβ 2021 | Αυτοκίνητο
Αξιοποίηση της ενέργειας του ήλιου της ερήμου: Το BMW Group προμηθεύεται αλουμίνιο που παράγεται με χρήση της ηλιακής ενέργειας.
Το αλουμίνιο που παράγεται με τη χρήση ηλιακής ενέργειας διαμορφώνεται στο χυτήριο ελαφρών κραμάτων του Εργοστασίου του BMW Group στο Landshut για την κατασκευή εξαρτημάτων αμαξώματος και συστημάτων κίνησης.

Το BMW Group θα αρχίσει άμεσα να προμηθεύεται αλουμίνιο που παράγεται με χρήση ηλιακής ενέργειας. Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο προς την επίτευξη του στόχου της εταιρείας να μειώσει τις εκπομπές CO2 στο δίκτυο προμηθευτών της κατά 20% μέχρι το 2030. Επειδή η παραγωγή αλουμινίου είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα, η χρήση πράσινης ενέργειας – όπως η ηλιακή – προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Γι’ αυτό το λόγο, το BMW Group σχεδιάζει να προμηθεύεται μακροπρόθεσμα αλουμίνιο που παράγεται με πράσινη ενέργεια – ώστε να μπορέσει να μειώσει κατά 2,5 εκατομμύρια τόνους τις εκπομπές CO2 στην επόμενη δεκαετία. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 3% των στόχων CO2 που έχει θέσει η εταιρεία για το δίκτυο προμηθευτών της.

«Φιλοδοξούμε να είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της βιωσιμότητας και υλοποιούμε τους στόχους βιωσιμότητας με συστηματικό τρόπο. Θα μπορέσουμε να πετύχουμε πάνω από το 50% του στόχου εκπομπών CO2 για το δίκτυο προμηθευτών μας, χρησιμοποιώντας απλά πράσινη ενέργεια. Η χρήση ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή αλουμινίου είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Dr. Andreas Wendt, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Αγορών (Purchasing) και Δικτύου Προμηθευτών.

Το αλουμίνιο που παράγεται με τη χρήση ηλιακής ενέργειας διαμορφώνεται στο χυτήριο ελαφρών κραμάτων του Εργοστασίου του BMW Group στο Landshut για την κατασκευή εξαρτημάτων αμαξώματος και συστημάτων κίνησης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, για παράδειγμα. Αγοράζοντας 43.000 τόνους αλουμινίου παραγόμενου με ηλιακή ενέργεια - αξίας τριψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ - θα καλύψουμε σχεδόν τις μισές απαιτήσεις του χυτηρίου ελαφρών κραμάτων στο Εργοστάσιο του Landshut.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.