ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jaguar Land Rover: Ηλεκτροκίνητα όλα τα μοντέλα έως το 2030

16:56 - 15 Φεβ 2021 | Αυτοκίνητο
Jaguar Land Rover: Ηλεκτροκίνητα όλα τα μοντέλα έως το 2030
Η γκάμα αυτοκινήτων της Jaguar Land Rover θα είναι πλήρως ηλεκτρική έως το 2030, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία συμμετέχει σε έναν παγκόσμιο αγώνα για την ανάπτυξη μοντέλων μηδενικών εκπομπών αερίων για να ξεπεράσει τις επικείμενες απαγορεύσεις στις πωλήσεις νέων οχημάτων ορυκτών καυσίμων.
Η JLR, που ανήκει στην Tata Motors της Ινδίας, δήλωσε τη Δευτέρα 15/2 ότι η μάρκα Jaguar θα ηγηθεί του δρόμου με μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων που θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια ηλεκτρική πλατφόρμα έως το 2025.
 
Γνωστή για το εμβληματικό μοντέλο E-Type υψηλής απόδοσης στις δεκαετίες 1960 και 1970, η Jaguar αντιμετωπίζει την πρόκληση πολλών άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων, κάνοντας τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα και διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση και τη δύναμη ενός πολυτελούς μοντέλου κινητήρα καύσης.
 
Η Land Rover θα λανσάρει έξι καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα πέντε χρόνια με τα πρώτα να έρχονται το 2024, δήλωσε η JLR.
 
Η JLR είπε ότι καθώς ηλεκτροδοτεί τη γκάμα μοντέλων της, θα κρατήσει ανοιχτά και τα τρία βρετανικά εργοστάσια.
 
Ωστόσο, ο Thierry Bollore, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ότι το εργοστάσιο του Castle Bromwich της αυτοκινητοβιομηχανίας στην κεντρική Αγγλία θα επικεντρωθεί μακροπρόθεσμα σε δραστηριότητες «μη παραγωγής». 
 
«Ήρθε η ώρα να φανταστούμε εκ νέου το επόμενο κεφάλαιο και για τις δύο μάρκες», δήλωσε ο Bollore.
 
Η JLR έκανε γνωστό ότι θα δαπανήσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (3,5 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως για τεχνολογίες ηλεκτροδότησης και ανάπτυξη συνδεδεμένων υπηρεσιών οχημάτων.
 
Η JLR δήλωσε ότι επενδύει επίσης στην ανάπτυξη κυψελών καυσίμου υδρογόνου εν αναμονή μιας μελλοντικής μετάβασης στο υδρογόνο σε οχήματα με ισχύ. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα έχει πρωτότυπα που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στους δρόμους της Βρετανίας εντός του επόμενου έτους ως μέρος ενός επενδυτικού σχεδίου μεγάλης εμβέλειας.
 
Τα σχέδια έρχονται καθώς οι ομάδες αυτοκινήτων παγκοσμίως ακολουθούν στρατηγικές μηδενικών εκπομπών για την επίτευξη αυστηρών στόχων εκπομπών CO2 στην Ευρώπη και την Κίνα. Ορισμένες χώρες έχουν επίσης ανακοινώσει απαγορεύσεις για νέες πωλήσεις οχημάτων ορυκτών καυσίμων , όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο που η απαγόρευση θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το 2030.
 
Να σημειωθεί πως το Νοέμβριο, η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων Bentley Motors, που ανήκει στη Volkswagen της Γερμανίας, δήλωσε ότι η γκάμα μοντέλων της θα είναι πλήρως ηλεκτρική έως το 2030.
 
Ενώ τον περασμένο μήνα, η General Motors Co δήλωσε ότι στόχευε να έχει μια σειρά μηδενικών εκπομπών έως το 2035.
 
Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι ήταν «σε πορεία προς» διψήφιο λειτουργικό κέρδος και θετική ταμειακή ροή και στοχεύει στην επίτευξη θετικών μετρητών εκτός του χρέους έως το 2025.
 
Η JLR δήλωσε ότι στοχεύει στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, τα προϊόντα και τις λειτουργίες της έως το 2039. 
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.