ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Mercedes-Benz θα προμηθεύεται ηλεκτρισμό χωρίς CO2 από ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια από το 2022 και μετά

22:03 - 04 Απρ 2021 | Αυτοκίνητο
Η Mercedes-Benz θα προμηθεύεται ηλεκτρισμό χωρίς CO2 από ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια από το 2022 και μετά
Σε συνεργασία με τον προμηθευτή ενέργειας Enovos και τη Νορβηγική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Statkraft, η Mercedes-Benz επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε πράσινη ενέργεια στη Γερμανία: το μείγμα «πράσινου» ηλεκτρισμού αποτελείται από ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια.

Η Mercedes-Benz επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο «πράσινης» ενέργειάς της σε συνεργασία με τον         προμηθευτή ενέργειας Enovos και τη Νορβηγική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Statkraft. Αυτό σημαίνει ότι από το 2022 και μετά, η εταιρεία θα αγοράζει ηλεκτρισμό στη Γερμανία, η οποία προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Ένα «πράσινο» συμβόλαιο παροχής τροφοδοσίας εξασφαλίζει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ανά πάσα στιγμή.

Η ηλεκτρική ενέργεια χωρίς CO2 από ηλιακές, αιολικές και υδροηλεκτρικές πηγές παράγεται σε διάφορους σταθμούς παραγωγής ενέργειας, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στη Γερμανία. Σε αυτούς περιλαμβάνονται μέρος ενός ηλιακού πάρκου με μέγεθος 60 γηπέδων ποδοσφαίρου κοντά στην πόλη Ingolstadt και 24 αιολικά πάρκα με συνολικά πάνω από 200 ανεμογεννήτριες. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από αυτούς τους σταθμούς παραγωγής είναι περίπου ισοδύναμη με την ποσότητα που καταναλώνουν 65.000 νοικοκυριά ετησίως. Το έξυπνο μείγμα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας συμπληρώνεται από ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Η παραγωγή «πράσινου» ηλεκτρικού ρεύματος συγχρονίζεται με την πραγματική ζήτηση έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι κάθε τέταρτο της ώρας υπάρχει επαρκής παροχή «πράσινου» ηλεκτρισμού από το δίκτυο ανανεώσιμων πηγών. Σε πολλές προηγούμενες συμβάσεις για παροχή «πράσινης» ενέργειας, αυτή η διασφάλιση γινόταν σε ετήσια βάση, ενώ τέτοιου είδους εγγύηση σε αυτήν την κλίμακα είναι μέχρι στιγμής μοναδική στη Γερμανία.

Το 2018, η Mercedes-Benz ήταν ο πρώτος μεγάλος βιομηχανικός πελάτης στη Γερμανία που εξασφάλισε τη μακροπρόθεσμη συνεχή λειτουργία έξι αιολικών πάρκων στη βόρεια Γερμανία μετά το τέλος της επιδότησης EEG (του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) μέσω ενός παρόμοιου σχεδίου. Οι πρώτες εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz τροφοδοτούνται ήδη με αυτού του είδους την ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς CO2.

"Η παγκόσμια παραγωγή της Mercedes-Benz θα είναι ανθρακικά ουδέτερη στα δικά της εργοστάσια από το 2022. Από το επόμενο έτος, η ηλεκτρική ενέργεια που θα αγοράζεται για τα εργοστάσιά μας θα προέρχεται επίσης αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές - με άλλα λόγια, 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια παγκοσμίως. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου «πράσινης» ενέργειας στη Γερμανία αποτελεί το θεμέλιο λίθο γι αυτό», λέει ο Jörg Burzer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG για τη διαχείριση της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στη Γερμανία, η προμήθεια «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας εξασφαλίζεται όχι μόνο για τις μονάδες παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων, αλλά και για όλες τις εγκαταστάσεις της Daimler. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις γερμανικές μονάδες παραγωγής ελαφρών επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων, καθώς και τα Κεντρικά και τις υπόλοιπες διοικητικές εγκαταστάσεις  - δηλαδή περισσότερες από 100 τοποθεσίες συνολικά. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία συμβάλλει σημαντικά στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γερμανία και στην ενεργειακή μετάβαση.

Ambition 2039 και ενεργειακά ουδέτερη παραγωγή

Η Mercedes-Benz ακολουθεί μια βιώσιμη, ολοκληρωμένη επιχειρηματική στρατηγική. Η εταιρεία εξετάζει ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα - από την ανάπτυξη, το δίκτυο προμηθευτών, την παραγωγή έως την ηλεκτροδότηση προϊόντων και πέρα ​​από αυτήν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η ανανεώσιμη ενέργεια χρησιμοποιείται από τα ηλεκτρικά οχήματα. Με τον στρατηγικό στόχο Ambition 2039, η Mercedes-Benz επιδιώκει έναν πλήρως διασυνδεδεμένο και ενεργειακά ουδέτερο στόλο οχημάτων το 2039, έντεκα χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι απαιτείται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εταιρεία προβλέπει ότι πάνω από το 50 τοις εκατό των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων θα αντισταθμιστούν από plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030.

Ένα σημαντικό ορόσημο είναι η ανθρακικά ουδέτερη παραγωγή σε όλα τα εργοστάσια της Mercedes-Benz AG παγκοσμίως από το 2022. Για να επιτευχθεί η κλιματική ουδετερότητα, η Mercedes-Benz θα επιδιώξει να μειώσει ή να αποφύγει εντελώς τις εκπομπές που προκύπτουν κατά την παραγωγή οχημάτων της Mercedes-Benz ή για την παροχή ενέργειας στα εργοστάσιά της και η αγορά «πράσινου» ηλεκτρισμού αποτελεί σημαντικό παράγοντα σε αυτήν την κατεύθυνση. Από το 2022 και έπειτα, όλες οι μονάδες παραγωγής της Mercedes-Benz AG σε ολόκληρο τον κόσμο θα προμηθεύονται αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Για την υλοποίηση παραγωγής ουδέτερου CO2, η εταιρεία βασίζεται όχι μόνο στη χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και στη συνεχή αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και στην εφαρμογή μιας βιώσιμης παροχής θερμότητας 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.