ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SOLIZE-HP: Αναπτύσσουν καταργημένα ανταλλακτικά για το πρόγραμμα NISMO Heritage Parts

10:38 - 05 Απρ 2021 | Αυτοκίνητο
SOLIZE-HP: Αναπτύσσουν καταργημένα ανταλλακτικά για το πρόγραμμα NISMO Heritage Parts
Η SOLIZE Corporation και η HP Inc. συνεχίζοντας τη μακρόχρονη συνεργασία τους για την προώθηση της ψηφιακής κατασκευής, ανακοίνωσαν την από κοινού ανάπτυξη και κατά παραγγελία παραγωγή καταργημένων ανταλλακτικών για το πρόγραμμα NISMO Heritage Parts της Nissan.

Οι δύο εταιρείες είναι οι πρώτες στο σχεδιασμό και την κατασκευή ανταλλακτικών τρισδιάστατης εκτύπωσης για τους λάτρεις του NISMO.

Μετά από τη συνεργασία της με τη Nissan για τον εντοπισμό πρότυπων ανταλλακτικών για 3D παραγωγή, η SOLIZE συνεργάστηκε στη συνέχεια με την HP για τη βελτιστοποίηση εμπορικών ανταλλακτικών υψηλής ποιότητας και την αξιοποίηση των προηγμένων δυνατοτήτων που προσφέρει η πλατφόρμα Multi Jet Fusion για παραγωγή. Το πρώτο ανταλλακτικό που εντοπίστηκε για αποκατάσταση με τη χρήση 3D εκτύπωσης είναι ένα πλαστικό εξάρτημα καλωδίωσης για το R32 Nissan Skyline GT-R. Το εξάρτημα παράγεται χρησιμοποιώντας το HP High Reusability PA 11 το οποίο παρέχει μηχανικές ιδιότητες υψηλών προδιαγραφών και ευελιξία σχεδιασμού.

«Η SOLIZE διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας καθώς και βελτιωμένη τεχνολογία από τότε που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά τρισδιάστατοι εκτυπωτές στην Ιαπωνία». είπε ο Yasutoshi Kudo, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, της SOLIZE Corporation. «Έχουμε αναπτύξει από κοινού την τεχνολογία 3D εκτύπωσης με τη Nissan για εμπορικά καταργημένα εξαρτήματα και αναλαμβάνουμε την κατασκευή ανταλλακτικών. Με την κορυφαία τεχνολογία 3D εκτύπωσης της HP, είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας, με βιώσιμη παραγωγή που προσφέρει γρήγορα, υψηλής ποιότητας και οικονομικά αποδοτικά αποτελέσματα».

Ανακατασκευή Αλυσίδων Εφοδιασμού με Βιώσιμη Παραγωγή

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να παρέχουν ανταλλακτικά για τα προϊόντα τους για παρατεταμένες χρονικές περιόδους ώστε να διευκολύνουν τις επισκευές και την αντικατάσταση των εξαρτημάτων. Η παραγωγή ή η αποθήκευση ανταλλακτικών για οχήματα που έχουν καταργηθεί, αναβαθμιστεί ή αναθεωρηθεί μπορεί να αποβεί δύσκολη και δαπανηρή, καθώς οι κατασκευαστές πρέπει να διατηρούν μήτρες και να διαχειρίζονται την αποθήκευση των αποθεμάτων και της υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Η ψηφιακή κατασκευή και η τρισδιάστατη εκτύπωση επιτρέπουν τον ευέλικτο σχεδιασμό και την τρισδιάστατη και έγκαιρη παραγωγή, παρέχοντας εικονικό απόθεμα που ικανοποιεί τη ζήτηση για σύνθετα ανταλλακτικά, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη. Επιπλέον, η βιώσιμη 3D παραγωγή κατ’ απαίτηση συμβάλλει στη μείωση των βιομηχανικών αποβλήτων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος.

«Βλέπουμε ηγέτες του κλάδου όπως η Nissan να αναγνωρίζουν τις τεράστιες επιπτώσεις του κόστος αποθήκευσης, των μητρών και της υλικοτεχνικής υποστήριξης για τα ανταλλακτικά καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανική 3D εκτύπωση μπορεί να συνεισφέρει», δήλωσε ο Jon Wayne, Head of Global Commercial Business της 3D Εκτύπωσης και της Ψηφιακής Κατασκευής της HP Inc. «Η ψηφιακή κατασκευή είναι μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη λύση για επιτάχυνση της παραγωγής, μεταμορφώνοντας αλυσίδες εφοδιασμού και ενεργοποιώντας κλάδους όπως η αυτοκινητοβιομηχανία. Μαζί με τη SOLIZE εστιάζουμε στο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να μεταμορφώσουν την κατασκευαστική τους διαδικασία σε βιώσιμη, ψηφιακή παραγωγή».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:40 - 05 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.