ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ENYAQ iV: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της SKODA

14:27 - 06 Απρ 2021 | Αυτοκίνητο
ENYAQ iV: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της SKODA
Πρώτο μοντέλο παραγωγής της SKODA με βάση την MEB, την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση του Volkswagen Group.
Αποδοτικό,  εκφραστικό, ηλεκτρικό - αυτά τα χαρακτηριστικά συνοψίζουν το ολοκαίνουργιο ENYAQ iV, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της SKODA που θα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους σε λίγες εβδομάδες. Το ENYAQ iV είναι το πρώτο μοντέλο της SKODA που βασίζεται στην ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση αρθρωτή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και το μεγαλύτερο βήμα στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της μάρκας. Παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της SKODA στην Mladá Boleslav, στην Τσεχία, το μοναδικό εκτός Γερμανίας εργοστάσιο στην Ευρώπη που κατασκευάζει μοντέλο του Volkswagen Group με βάση την MEB.
  
Η νέα ναυαρχίδα της SKODA διαθέτει άφθονους εσωτερικούς χώρους, όπως είναι χαρακτηριστικό της μάρκας και εντυπωσιακή εμφάνιση. Στο εσωτερικό, το νέο concept των Design Selections, οι νέες επιλογές σχεδίασης, αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα επένδυσης, ενώ μια καθαρή και νέα δομή των διαθέσιμων επιλογών σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να διαμορφωθεί σε λίγα μόνο βήματα.
 
Το ENYAQ iV έρχεται με κίνηση πίσω ή σε όλους τους τροχούς και υπάρχουν διαθέσιμα πέντε επίπεδα ισχύος και τρία μεγέθη μπαταρίας. Η άνω των 520 χλμ. αυτονομία (προκαταρκτική, WLTP) εγγυάται ταξείδια μεγάλων αποστάσεων. 
Το νέο SKODA ENYAQ iV, με μήκος 4.649 χιλ., πλάτος 1.879 χιλ. και ύψος 1.616 χιλ., προσφέρει εξαιρετικούς εσωτερικούς  χώρους. Το μακρύ μεταξόνιο των 2.765 χιλ. και η απουσία σήραγγας μετάδοσης, συμβάλλουν στη μεγάλη ευρυχωρία για τους πίσω επιβάτες και συνολική χωρητικότητα του χώρου αποσκευών 585 λίτρων.
 
Στο εσωτερικό, η SKODA έχει αντικαταστήσει τα κλασσικά επίπεδα επενδύσεων με το concept του Design Selections, που προσφέρει σύγχρονα περιβάλλοντα διαβίωσης, με κάθε επιλογή να προσφέρει όμορφα συνδυασμένα χρώματα και υλικά. Χρησιμοποιούνται επίσης φυσικά, βιώσιμα επεξεργασμένα και ανακυκλωμένα υλικά. 
 
 
Το νέο Digital Cockpit, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, είναι κομψό, σε ύφος μίνιμαλ, με μέγεθος 5,3 ίντσες. Εμφανίζει με σαφήνεια τις πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως ταχύτητα, δεδομένα οδήγησης, συστήματα πλοήγησης και τα ενεργά συστήματα υποβοήθησης. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών διατάξεων, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν διαισθητικά ενώ χρησιμοποιεί το πολυλειτουργικό τιμόνι για τον έλεγχο πολλών λειτουργιών του οχήματος και συστημάτων υποβοήθησης.  
 
Το ηλεκτρικό ENYAQ iV είναι το πρώτο SKODA που μπορεί να εξοπλιστεί με μια πρωτοποριακή head-up οθόνη με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που προβάλλει πληροφορίες για τον οδηγό σε δύο διαφορετικές περιοχές. Εκτός από την τρέχουσα ταχύτητα και τα σήματα κυκλοφορίας, πληροφορίες από τα συστήματα υποβοήθησης και οδηγίες πλοήγησης μπορούν επίσης να εμφανίζονται στο παρμπρίζ ακριβώς πάνω από το ταμπλό, στην πιο κοντινή στο οδηγό ζώνη.
SKODA ENYAQ iV 7
 
 
Η μεγαλύτερη ζώνη προβολής για επαυξημένη πραγματικότητα βρίσκεται ψηλότερα στο παρμπρίζ και νοητά πιο μακριά από τον οδηγό. Εδώ, εμφανίζονται μεγαλύτερα σύμβολα, όπως βέλη κατεύθυνσης από το σύστημα πλοήγησης. Πληροφορίες σχετικά με το Adaptive Lane Assist ή το Adaptive Cruise Control εμφανίζονται επίσης εδώ, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας και οι προειδοποιήσεις. Μέσω του μενού του συστήματος, το πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να προσαρμόσει τη θέση της περιοχής προβολής στο παρμπρίζ, να ρυθμίσει χρώμα και φωτεινότητα και να επιλέξει ποιες πληροφορίες θα εμφανίζονται.
 
Νέες μορφές προβολής και διαδικτυακές υπηρεσίες ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα ορίζουν την προηγμένη ψυχαγωγία του ENYAQ iV από την τεχνολογία Modular Infotainment Matrix τελευταίας γενιάς. Το κέντρο ελέγχου είναι η κεντρική οθόνη αφής η οποία, με μέγεθος 13 ίντσες, είναι η μεγαλύτερη οθόνη σε SKODA. Ο χειρισμός της γίνεται ανέπαφα, τόσο με κινήσεις των χεριών όσο και με φωνητικό έλεγχο - μέσω του ψηφιακού βοηθού φωνής Laura. Επιπλέον, το SKODA ENYAQ iV είναι πάντα και έξυπνα συνδεδεμένο. Η φόρτιση της μπαταρίας και ο κλιματισμός μπορούν να ελεγχθούν από απόσταση μέσω της εφαρμογής MySKODA.
 
Το SKODA ENYAQ iV προσφέρει στους επιβάτες υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Το ηλεκτρικό SUV διαθέτει έως εννέα αερόσακους, μια ολοκληρωμένη και προληπτική λειτουργία Crew Protect Assist και πολλά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. Το Travel Assist με διαμήκη και πλευρική υποστήριξη είναι μόνο ένα από αυτά. 
 
Η SKODA έχει δεσμευτεί πλήρως για την αειφορία με το ENYAQ iV, τόσο από την άποψη του ηλεκτρικού κινητήριου συστήματος μηδενικής εκπομπής ρύπων, όσο και στην επιλογή των υλικών που χρησιμοποιούνται. Ένα μεγάλο μέρος των τελευταίων ανακυκλώνονται - συμπεριλαμβανομένων πλαστικών, μετάλλων και γυαλιού - που σημαίνει ότι η μάρκα συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων.
 
SKODA ENYAQ iV 2
 
Το νέο SKODA ENYAQ iV αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και στους ελληνικούς δρόμους στις αρχές Μαΐου. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από 35.700 € (29.942 € με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»), για το ENYAQ iV 50. Πιο αναλυτικά (τιμές για τις εκδόσεις 80x και RS θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες):
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.