ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tι προλογίζει το νέο Toyota bZ4X Concept;

14:36 - 19 Απρ 2021 | Αυτοκίνητο
Tι προλογίζει το νέο Toyota bZ4X Concept;
Το Toyota bZ - ‘beyond Zero’ – υπογραμμίζει τη δέσμευση της Toyota να προχωρήσει πέρα από μηδενικές εκπομπές ρύπων
Η Toyota παρουσιάζει σήμερα την πρωτότυπη έκδοση του προσεχούς Toyota bZ4X στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης – αποκαλύπτοντας το πρώτο μιας νέας σειράς ανθρωποκεντρικών αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEVs).
 
Το Toyota bZ4X Concept, ένα μεσαίο SUV με σύστημα AWD, είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το όραμα μετασχηματισμού της Toyota, από μία εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, σε μία εταιρεία που προσφέρει καλύτερη και ελεύθερη μετακίνηση για όλους.  
 
 
Το ‘bZ’ είναι ακρωνύμιο του ‘beyond Zero’ που σημαίνει ότι η Toyota, εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την ουδετερότητα του άνθρακα, δεσμεύεται να προχωρήσει πέρα από περιορισμούς και να πετύχει και άλλους στόχους που θα ωφελήσουν το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την κοινωνία συνολικά.
Το ‘4’ υποδηλώνει ότι ανήκει στη μεσαία κατηγορία, ενώ το ‘X’, αντίστοιχα, ότι πρόκειται για crossover SUV.
 
500 02 zevconcept interior02 global 3
 
Το νέο Toyota bZ4X Concept είναι προϊόν συνεργασίας της Toyota Motor Corporation (TOYOTA) με τη Subaru Corporation (SUBARU), και βασίζεται στην εξειδίκευση και εμπειρία κάθε εταιρείας. Οι πωλήσεις της έκδοσης παραγωγής υπολογίζεται να ξεκινήσουν γύρω στα μέσα του 2022.
 
 
Διαχείριση της μπαταρίας: το σημείο ‘κλειδί’ για τη βελτιστοποίηση της αυτονομίας 
Το πρόγραμμα εξέλιξης ωφελήθηκε από την ηγεμονία της Toyota επί 20 και πλέον χρόνια στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων και από την ποιότητα, αντοχή και αξιοπιστία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της μάρκας. Αυτό έχει διασφαλίσει την κορυφαία απόδοση του συστήματος κίνησης – ηλεκτροκινητήρας, μονάδα ελέγχου και σύστημα διαχείρισης μπαταρίας – μία πολύ ανταγωνιστική αυτονομία. 
Το περιβαλλοντικό προφίλ του αυτοκινήτου ενισχύεται περαιτέρω από ένα ενσωματωμένο σύστημα ηλιακής φόρτισης που αυξάνει την αυτονομία. Χάρη στην εκτενή εμπειρία της Toyota στην τεχνολογία των μπαταριών για τα HEV και PHEV μοντέλα της, η μεγαλύτερη και ισχυρότερη μπαταρία που απαιτείται για το Toyota bZ4X Concept έχει κατασκευαστεί για αξιόπιστη λειτουργία και μεγάλη διάρκεια ζωής, διατηρώντας την αυτονομία του αυτοκινήτου, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Γνήσιο SUV με κορυφαίες AWD ικανότητες 
Το all-wheel drive σύστημα, που βασίζεται σε ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός και πίσω άξονα, εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Subaru. Η πλούσια κληρονομιά και τεχνογνωσία και των δύο εταιρειών - Toyota και Subaru – συνδυάστηκαν και δημιούργησαν ένα κορυφαία σύστημα AWD που κάνει το Toyota bZ4X Concept να ξεχωρίζει στην κατηγορία. Το σύστημα προσφέρει στο Toyota bZ4X Concept γνήσιες off-road ικανότητες που ταυτόχρονα εξασφαλίζουν πρόσθετη ασφάλεια και ξεγνοιασιά σε όλες τις οδηγικές συνθήκες.
Προηγμένο σύστημα steer-by-wire 
Το Toyota bZ4X Concept θα διατίθεται με ένα συνδυασμό που βλέπουμε για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο* και αποτελείται από μια κρεμαγιέρα και ένα σύστημα steer-by-wire. Η τεχνολογία αυτή βελτιώνει τον έλεγχο του οδηγού, αφαιρώντας τις αντιδράσεις στο τιμόνι από τις ανωμαλίες του δρόμου και το φρενάρισμα, παρέχοντας επομένως πιο ακριβή απόκριση σύμφωνα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και τη γωνία διεύθυνσης. Το steer-by-wire καταργεί επίσης το παραδοσιακό, στρογγυλό τιμόνι, αντικαθιστώντας το με ένα νέο προσαρμοζόμενο χειριστήριο. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να μετακινεί τα χέρια του γύρω από το τιμόνι όταν θέλει να στρίψει, κάτι που αναβαθμίζει την ποιότητα της οδηγικής απόλαυσης. Το στοιχείο αυτό θα λανσαριστεί πρώτα στην Κίνα πριν αρχίσει να διατίθεται στον υπόλοιπο κόσμο.
Toyota bZ – το βαθύτερο νόημα πίσω από τη νέα σειρά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota
Το Toyota bZ4X Concept είναι το πρώτο μοντέλο με την νέα ονοματοθεσία της Toyota bZ – beyond Zero. Μέχρι το 2025, η Toyota σκοπεύει να λανσάρει 15 οχήματα BEV, μεταξύ των οποίων 7 μοντέλα Toyota bZ.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.