ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρεμιέρα για τη νέα BMW ix, την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση με αυτονομία 600 χλμ!

16:24 - 26 Απρ 2021 | Αυτοκίνητο
Πρεμιέρα για τη νέα BMW ix, την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση με αυτονομία 600 χλμ!
Η BMW iX θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις όταν θα αρχίσει να πωλείται στη συνέχεια της χρονιάς.

Η BMW iX είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που φέρει το νέο λειτουργικό σύστημα Operating System 8 και την τελευταία γενιά του BMW iDrive, που μετατρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος σε μία διαισθητική, προσωπική και συναισθηματική εμπειρία. Συγχρόνως, το Operating System 8 αποτελεί τη βάση για ομαλή ενσωμάτωση πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών. Η συμβατότητά του με apps της Κινεζικής αγοράς είναι ένα ακόμα σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που ενισχύει την παρουσία της BMW στην Έκθεση της Σαγκάης 2021. Άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα είναι η ειδική έκδοση BMW Σειράς 7 Two-Tone – σε παγκόσμια πρεμιέρα - που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για πελάτες στην Κίνα και μία πρώτη γεύση από την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 σε έκδοση M Sport.

Η φυσική παγκόσμια πρεμιέρα της BMW iX μυεί τους επισκέπτες του Auto Shanghai 2021 σε μία νέα εποχή προσωπικής μετακίνησης. Έχοντας αναπτυχθεί γύρω από το νέο, αρθρωτό επεκτεινόμενο toolkit του BMW Group, ως ένα σύγχρονο Sports Activity Vehicle (SAV), το νέο μοντέλο υιοθετεί μία προηγμένη φιλοσοφία σχεδίασης, βιωσιμότητας, οδηγικής απόλαυσης, ευελιξίας και πολυτέλειας. Η BMW iX είναι σχεδιασμένη από ‘λευκή κόλλα χαρτί’ με κύρια χαρακτηριστικά την ακρίβεια και το μινιμαλισμό. Συνδυάζει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων, τη σπορ ευελιξία που προσφέρει το ηλεκτρικό σύστημα AWD και μία αδιάψευστη αυτονομία με ένα προφίλ βιωσιμότητας. Αυτό καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οχήματος – από την προμήθεια την πρώτων υλών, την παραγωγή, τη χρήση αλλά και την επακόλουθη ανακύκλωση.

Η BMW iX θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις όταν θα αρχίσει να πωλείται στη συνέχεια της χρονιάς. Οι ηλεκτροκινητήρες των BMW iX xDrive50 και BMW iX xDrive40 - όπως τα ηλεκτρονικά ισχύος, η τεχνολογία φόρτισης και οι μπαταρίες υψηλής τάσης - είναι επίσης προϊόν της τεχνολογίας BMW eDrive πέμπτης γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς, η δυναμική, η αυτονομία και η απόδοση βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Το ηλεκτρικό σύστημα  τερακίνησης της BMW iX xDrive50 μεταφέρει μέγιστη ισχύ πάνω από 370 kW/500 hp στο δρόμο, προσφέροντας επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε λιγότερο από 5,0 δευτ., και πετυχαίνοντας ταυτόχρονα αυτονομία πάνω από 600 km και κατανάλωση ενέργειας κάτω από 21 kWh / 100 km στον κύκλο WLTP. Η BMW iX xDrive40 αποδίδει ισχύ πάνω από 240 kW/300 hp και ολοκληρώνει το σπριντ 0 - 100 km/h σε κάτι παραπάνω από 6,0 δευτ. Η αυτονομία της υπερβαίνει τα 400 km και η κατανάλωση είναι μικρότερη από 20,0 kWh / 100 km. (Όλες οι τιμές που αφορούν επιδόσεις, κατανάλωση ενέργειας και αυτονομίας είναι προκαταρτικές και βασίζονται στην τρέχουσα κατάσταση εξέλιξης του αυτοκινήτου.)

Όπως το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, έτσι και το ευέλικτο εσωτερικό του νέου αυτοκινήτου ταιριάζει στο χαρακτήρα ενός σύγχρονου SAV. Η φιλοσοφία και η σχεδίαση της BMW iX είναι απόλυτα επικεντρωμένη στις ανάγκες των επιβατών. Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από μέσα προς τα έξω. Το εσωτερικό προσφέρει καινοτόμες επιλογές για αξιοποίηση του χρόνου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού – με τους επιβάτες να μπορούν συγχρόνως να απολαμβάνουν νέα επίπεδα χαλάρωσης, ασφάλειας, προστασίας και ένα νέο είδος πολυτέλειας.

Το νέο πακέτο τεχνολογικών εργαλείων ( toolkit ), που κάνει το ντεμπούτο του στην BMW iX, υποστηρίζει επίσης σημαντικές εξελίξεις στους τομείς συνδεσιμότητας και ψηφιακών υπηρεσιών. Για παράδειγμα, η τεχνολογία είναι σχεδιασμένη για να μπορεί να επεξεργάζεται 20 μεγαλύτερο όγκο δεδομένών συγκριτικά με τα υφιστάμενα μοντέλα. Και αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει την επεξεργασία πολύ  περισσότερων δεδομένων αισθητήρων. Η τεχνολογία των αισθητήρων είναι επίσης ισχυρότερη από ποτέ. Η BMW iX είναι συμβατή με 5G, που επιτρέπει ταχεία και αξιόπιστη μεταφορά μεγάλων όγκων δεδομένων μεταξύ του οχήματος και BMW Cloud.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.