ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tesla: Λανσάρει Model S 'Plaid' για να ανταγωνιστεί Mercedes-Porsche

23:05 - 10 Ιουν 2021 | Αυτοκίνητο
Tesla: Λανσάρει Model S 'Plaid' για να ανταγωνιστεί Mercedes-Porsche
Η Tesla Inc παρουσιάζει μια έκδοση υψηλής απόδοσης του Model S, με στόχο να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για το sedan σχεδόν μιας δεκαετίας και για να αντιμετωπίσει ανταγωνιστές όπως η Porsche, η Mercedes-Benz και η Lucid Motors στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων πολυτελείας.

Η Tesla επαναπροσδιόρισε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2012, όταν κυκλοφόρησε το μοντέλο S υψηλού επιπέδου με κομψή σχεδίαση και μεγάλη απόσταση οδήγησης, αλλά αντιμετωπίζει μια σειρά από νέους διεκδικητές του τίτλου της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk αλλά έχει προωθήσει στο Twitter το νέο μοντέλο, το οποίο κοστίζει 129,990 $ αντί για 79,990 $ για το μοντέλο S μακράς εμβέλειας.

Η τελευταία τιμή για το Model S Plaid είναι 10.000 $ περισσότερο από ό, τι εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες στον ιστότοπο της Tesla.

"Το μοντέλο S δεν έχει αλλάξει πολύ εμφανισιακά την τελευταία δεκαετία. Νομίζω ότι η Tesla πρέπει να προσφέρει στους καταναλωτές κάτι περισσότερο", δήλωσε η Jessica Caldwell, εκτελεστική διευθύντρια του παρόχου πληροφοριών αυτοκινήτων Edmunds.

Το λανσάρισμα του Model S Plaid, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί στο διαδίκτυο, αντιμετώπισε καθυστέρηση και κάποια διαμάχη σχετικά με το αναμενόμενο τιμόνι “yoke” με στυλ αεροπλάνου. Ο Musk ακύρωσε μια άλλη παραλλαγή, το Model S Plaid +, το οποίο θα είχε 33% υψηλότερη αυτονομία από το Model S Plaid και χρησιμοποιούσε προηγμένη μπαταρία τεχνολογίας, γνωστή ως 4680 κύτταρα.

"Το Model S Plaid προορίζεται σίγουρα να συμβάλει στη μείωση της μετανάστευσης των σημερινών ιδιοκτητών Tesla από την Tesla", δήλωσε ο Ed Kim, αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας AutoPacific. "Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι η Tesla δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί ανεξάρτητα."

Είπε ότι το Model S Plaid είναι ένα μοντέλο χαμηλού όγκου, που στοχεύει στην αποκλειστική προβολή της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας και στη δημιουργία ενθουσιασμού γύρω από το sedan, με την Tesla να χρειάζεται να αναπτύξει επιτυχώς νέα μοντέλα όπως τα Cybertruck και Semi trucks για να επεκτείνει την πελατειακή της βάση.

Ο Musk χαρακτήρισε το Model S Plaid "το γρηγορότερο επιταχυνόμενο αυτοκίνητο ποτέ."

Το πιο ισχυρό σπορ σεντάν κυμαίνεται από μηδέν έως 97 χλμ την ώρα σε 1,99 δευτερόλεπτα και έχει εκτιμώμενη απόσταση οδήγησης 390 μίλια.

Παρόλο που προσφέρει μικρή αλλαγή στο στυλ του αμαξώματος, μαζί με το “yoke” τιμόνι, το Plaid αναμένεται να προσφέρει βελτιωμένο παιχνίδι με νέους τίτλους και πιο ισχυρούς επεξεργαστές. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.