ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Tesla μπαίνει στο...μάτι των Porsche-Mercedes με το νέο Model S Κύριο

18:22 - 12 Ιουν 2021 | Αυτοκίνητο
H Tesla μπαίνει στο...μάτι των Porsche-Mercedes με το νέο Model S
Η Tesla παρουσίασε τη νέα υψηλών επιδόσεων εκδοχή του Model S, το Model S Plaid, το οποίο στοχεύει να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των πελατών και να ανταγωνιστεί αντιπάλους όπως η Porsche, η Mercedes-Benz και η Lucid Motors στην αγορά πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Tesla επαναπροσδιόρισε τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα το 2012, όταν κυκλοφόρησε το πολυτελές Model S, το οποίο έχει ένα ιδιαίτερο σχεδιασμό που αποσκοπεί στο self-driving.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μάσκ, ανέφερε ότι τα βιώσιμα ενεργειακά αυτοκίνητα μπορούν να είναι τα πιο γρήγορα και τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα. Είπε, επίσης, ότι το Model S Plaid είναι “πιο γρήγορο από κάθε Porsche και πιο ασφαλές από οποιοδήποτε Volvo”. Ο Μασκ πρόσθεσε ότι σκοπεύουν να παράγουν 1.000 Model S Plaid κάθε εβδομάδα για το επόμενο τρίμηνο.

Πριν από την παρουσίαση του Model S Plaid, ανέβασε την τιμή του Model S Plaid κατά 10.000 δολάρια, η οποία τώρα βρίσκεται στα 129.990 δολάρια έναντι του Model S που κοστίζει 79.990 δολάρια.

“Το Model S δεν έχει αλλάξει πολύ την τελευταία δεκαετία στο εξωτερικό σχεδιασμό του. Πιστεύω η Tesla μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της καινούργια και πιο διασκεδαστικά προϊόντα” είπε η εκτελεστική διευθύντρια του Edmunds.

Η παρουσίαση του Model S Plaid, που έχει ήδη προβληθεί στο διαδίκτυο, έχει καθυστερήσει και έχει υποστεί κριτική για τις ρόδες που έχουν χρησιμοποιηθεί. Ο Μασκ ακύρωσε το Model S Plaid+ το οποίο θα είχε 33% περισσότερη αυτονομία από το Model S Plaid.

Το Model S Plaid επιδιώκει να «κρατήσει» τους ήδη υπάρχοντες πελάτες της Tesla από το να επιλέξουν ανταγωνιστικά προϊόντα, είπε ο αντιπρόεδρος της AutoPacific. Είπε επίσης, ότι η Tesla χρειάζεται νέα μοντέλα όπως το Cybertruck και το Semi truck για να επεκτείνει το πελατολόγιο της.

Ο Μασκ χαρακτήρισε το Model S Plaid ως το αυτοκίνητο με την γρηγορότερη επιτάχυνση που έχει υπάρξει. Το ισχυρό σπορ σεντάν του Model S Plaid πιάνει 97 χλμ/ώρα σε 1.99 δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία 627.6 χλμ.

Το Model S Plaid φορτίζει πιο γρήγορα στους supercharger σταθμούς και τα πίσω καθίσματα είναι πιο ευρύχωρα και έχουν ένα βελτιωμένο ψυχαγωγικό σύστημα, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει πιο σημαντικό στο μέλλον, όταν τα αυτοκίνητα θα είναι σε πλήρη self-driving λειτουργία.

Ο Μάσκ είπε τέλος ότι η παραγωγή του Model S και Model X εξαρτάται από παγκόσμια θέματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ οι μετοχές της Tesla ανέβηκαν κατά 1.9% μετά την παρουσίαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.