ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Volvo Concept Recharge είναι ένα μανιφέστο για το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo

17:16 - 01 Ιουλ 2021 | Αυτοκίνητο
Το Volvo Concept Recharge είναι ένα μανιφέστο για το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo
Η επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo – στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πρώτο SUV της εταιρείας που βασίζεται σε νέα αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία – θα διαθέτει επίπεδο δάπεδο, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στο Concept Recharge.

Για τη Volvo, η ηλεκτροκίνηση σημαίνει πολύ περισσότερα από μία απλή αλλαγή στο είδος των κινητήρων που χρησιμοποιεί. Αντιπροσωπεύει ένα νέο παράδειγμα στη σχεδίαση των αυτοκινήτων. Το Volvo Concept Recharge εκφράζει αυτό το παράδειγμα: είναι ένα μανιφέστο για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo.

Πιστό στην κληρονομιά του σκανδιναβικού design, το Concept Recharge φέρει στον πυρήνα του την αρχή «λιτό αλλά καλύτερο». Για παράδειγμα, απαλλαγμένοι από την πολυπλοκότητα του κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι σχεδιαστές είχαν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις αναλογίες του αυτοκινήτου έτσι ώστε να αυξηθεί ο εσωτερικός χώρος, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική. Το αποτέλεσμα είναι ένα έξυπνο αυτοκίνητο που προσφέρει καλύτερες λύσεις, υποστηρίζοντας μία βιώσιμη οικογενειακή ζωή.

Η πρώτη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo μοιράζεται το ίδιο δάπεδο με τα μοντέλα της που εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτό υπαγορεύει την εξεύρεση ισορροπίας στις αναλογίες και τους χώρους, ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση τόσο της μπαταρίας όσο και του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo – στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πρώτο SUV της εταιρείας που βασίζεται σε νέα αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία – θα διαθέτει επίπεδο δάπεδο, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στο Concept Recharge.

Αφαιρώντας τον κινητήρα και τοποθετώντας μία μεγάλη μπαταρία κάτω από το επίπεδο δάπεδο, οι σχεδιαστές επέκτειναν το μεταξόνιο και το μέγεθος των τροχών του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα είναι μικρότεροι πρόβολοι, καθώς και πολύ μεγαλύτεροι εσωτερικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αποθηκευτικού χώρου ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Τα συγκεκριμένα επιτεύγματα επέτρεψαν στους σχεδιαστές του Concept Recharge να αναδιατάξουν τα καθίσματα, να τελειοποιήσουν το προφίλ της οροφής και να χαμηλώσουν το καπό του αυτοκινήτου, διατηρώντας συγχρόνως την υψηλή θέση οδήγησης που εκτιμούν ιδιαίτερα οι οδηγοί μοντέλων όπως τα Volvo XC40, XC60 και XC90. Αυτή η προσέγγιση αποφέρει επίσης αεροδυναμικά οφέλη σε σχέση με ένα τυπικό SUV, βελτιώνοντας περαιτέρω την αυτονομία.

Το πρωτότυπο λανσάρει επίσης τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Volvo. Σε συνέχεια του θέματος «λιτό αλλά καλύτερο», όλα τα μη αναγκαία στοιχεία αφαιρέθηκαν και ό,τι απομένει υλοποιείται με εξαιρετική ακρίβεια κι έχει άψογη εφαρμογή.

Η παραδοσιακή μάσκα αντικαταστάθηκε με μία δομή που θυμίζει ασπίδα και συνοδεύεται από μία νέα εκδοχή του σφυριού του Θωρ που αποτελεί την «υπογραφή» της Volvo Cars στη σχεδίαση των προβολέων. Οι προβολείς χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη HD τεχνολογία γραφικών που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας αποκαλύπτοντας τις μονάδες των βασικών φώτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.