ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tesla: Στις φλόγες ένα ολοκαίνουριο Model S 'Plaid'

17:51 - 02 Ιουλ 2021 | Αυτοκίνητο
Tesla: Στις φλόγες ένα ολοκαίνουριο Model S 'Plaid'
Ένα ηλεκτρικό όχημα Model S Plaid της Tesla πήρε φωτιά εν κινήσει, μόλις τρεις ημέρες μετά την παράδοση του κορυφαίου αυτοκινήτου της σειράς αξίας 129.900 δολ., που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του οδηγού.

Ο οδηγός, που αναγνωρίστηκε ως «εκτελεστικός επιχειρηματίας», αρχικά δεν μπόρεσε να βγει από το αυτοκίνητο επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα θυρών απέτυχε, αναγκάζοντάς τον να «χρησιμοποιήσει βία για να το ανοίξει», δήλωσε την Παρασκευή ο Mark Geragos, της Geragos & Geragos.

Το αυτοκίνητο συνέχισε να κινείται για περίπου 11 έως 12 μέτρα προτού μετατραπεί σε «βολίδα» σε μια κατοικημένη περιοχή της Πενσυλβανίας κοντά στο σπίτι του ιδιοκτήτη.

«Ήταν μια οδυνηρή και τρομακτική εμπειρία», είπε ο Geragos.

«Αυτό είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο ... Κάνουμε μια έρευνα. Ζητούμε το S Plaid να παυθεί, να μην είναι στο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στο βάθος», σημείωσε.

Η Tesla δεν κάνει καποιο επίσημο σχόλιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, χαρακτήρισε την απόδοσης του sedan Model S ως «ταχύτερη από οποιαδήποτε Porsche, ασφαλέστερη από οποιαδήποτε Volvo» σε εκδήλωση λανσαρίσματος στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Φρέμοντ της Καλιφόρνια, τον περασμένο μήνα.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, είπε ότι το νέο μοντέλο S sedan και το μοντέλο X sport είχαν ένα νέο πακέτο μπαταριών.

«Χρειάστηκε αρκετή ανάπτυξη για να διασφαλιστεί ότι η μπαταρία του νέου S / X είναι ασφαλής», δήλωσε ο Musk σε τηλεδιάσκεψη, ενώ αντιμετώπιζε καθυστερήσεις στην παραγωγή. «Υπήρχαν περισσότερες προκλήσεις από ό, τι αναμενόταν για την ανάπτυξη της νέας έκδοσης».

Οι τοπικές αρχές πυροσβεστικής σε μια -πλέον διαγραμμένη- δημοσίευση στο Facebook είχαν δηλώσει ότι «το Tesla έπιασε φωτιά» και ότι πάγωσαν «τις μπαταρίες για να διασφαλίσουν την πλήρη κατάσβεση».

Η Εθνική Αρχή για την Ασφάλεια της Κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό (NHTSA) δήλωσε ότι «βρίσκεται σε επαφή με σχετικές υπηρεσίες και τον κατασκευαστή για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το συμβάν».

«Εάν τα δεδομένα ή οι έρευνες υποδείξουν κάποιο ελάττωμα ή υπάρχει εγγενής κίνδυνος για την ασφάλεια, το NHTSA θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του κοινού», ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.