ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Opel:Έως το 2028 θα διατίθενται μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ευρώπη

17:38 - 08 Ιουλ 2021 | Αυτοκίνητο
Opel:Έως το 2028 θα διατίθενται μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διευθυντής της Opel, Μίχαελ Λοχσέλερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τα οχήματα που κατασκευάζει η αυτοκινητοβιομηχανία για την Ευρώπη θα είναι 100% ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2028.

Μάλιστα, η ημερομηνία που δημοσιοποίησε η γερμανική εταιρεία, η οποία είναι μέλος του ομίλου Stellantis (PSA-Fiat-Chrysler), είναι από τις πιο φιλόδοξες έως τώρα. Από τους ανταγωνιστές της, ο όμιλος Volkswagen αισιοδοξεί ότι μέχρι το 2030 το 60% των πωλήσεών του στην Ευρώπη και το 50% συνολικά σε όλον τον κόσμο θα αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Audi, από την άλλη, θα σταματήσει να παράγει αυτοκίνητα με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2033.

Η Jaguar γνωστοποίησε προσφάτως ότι τα αυτοκίνητά της θα είναι 100% ηλεκτροκίνητα έως το 2025. Μέχρι το 2030, οι εταιρείες Ford και Volvo στοχεύουν να αποσύρουν τους βενζινοκινητήρες και τους ντιζελοκινητήρες από την Ευρώπη.

Ο Λοχσέλερ σημείωσε, επιπλέον, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία της οποίας είναι διευθυντής ευελπιστεί να προσφέρει μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Κίνα, όπου, βέβαια, οι πωλήσεις του ομίλου Stellantis μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά χαμηλές. Η εταιρεία αναμένεται να ρίξει εξάλλου στην αγορά, γύρω στα μέσα της δεκαετίας, μια νέα, ηλεκτροκίνητη εκδοχή του σπορ αυτοκινήτου Manta που είχε λανσάρει τη δεκαετία του 1970.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.