ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BMW: Μειώνει κατά 40% τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030 Κύριο

06:10 - 03 Σεπ 2021 | Αυτοκίνητο
BMW: Μειώνει κατά 40% τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030
Η BMW σκοπεύει να ελαττώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής των οχημάτων της – συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας παραγωγής- τουλάχιστον κατά 40% μέχρι το 2030. Ο προηγούμενος στόχος της ήταν να τα ελαττώσει κατά ένα τρίτο.

Για να το καταφέρει αυτό, σκοπεύει να αυξήσει την αναλογία των ανακυκλώσιμων και επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των οχημάτων από 30% σε 50%, δήλωσε η BMW.

“Είμαστε αφοσιωμένοι σε μία ξεκάθαρη πορεία για να καταφέρουμε τον στόχο 1.5 βαθμών” ανακοίνωσε ο CEO της BMW, Oliver Zipse.

Η BMW ήταν διστακτική στο να ορίσει μία τελική προθεσμία για να καταργήσει τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν καύσιμα λόγω των περιορισμών στην επέκταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συμπεριλαμβανομένου της έλλειψης υποδομών φόρτισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού.

Η BMW είχε ορίσει διάφορους στόχους βιωσιμότητας στο παρελθόν, όπως να καταφέρει να είναι τουλάχιστον οι μισές πωλήσεις του BMW Group από ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030 και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά όχημα και ανά χιλιόμετρο που έχει οδηγηθεί, κατά το ήμισυ των επιπέδων του 2019 μέχρι το 2030.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι τα έσοδά της τους επόμενους μήνες μπορεί να είναι μειωμένα λόγω της έλλειψης τσιπ και λόγω των υψηλών τιμών των πρώτων υλών, παρά την ανακοίνωση πιο υψηλών από το αναμενόμενο κερδών στο τελευταίο τρίμηνο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 07:25 - 03 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.