ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι Ακρόπολις: Οι ειδικές διαδρομές που πρέπει να δείτε το τριήμερο που ακολουθεί

09:09 - 10 Σεπ 2021 | Αυτοκίνητο
Ράλι Ακρόπολις: Οι ειδικές διαδρομές που πρέπει να δείτε το τριήμερο που ακολουθεί
Το ράλι των θεών εκκίνησε χθες, από το Σύνταγμα και σήμερα, τα πληρώματα, από Ελλάδα και εξωτερικό οργώνουν τις ειδικές διαδρομές σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

Το ράλι Ακρόπολις αποτελεί πλέον γεγονός,και χθες, που δόθηκε η εκκίνηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με το σύνθημα της εκκίνησης του Εθνικού μας αγώνα και ρίχνοντας την σημαία στον πρωταθλητή του WRC, Σεμπαστιάν Οζιέ, άνοιξε μια νέα μεγάλη ιστορία στον θεσμό που έλειπε από την χώρα μας.  « Προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση, και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα της σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια. Χάνουμε πολλούς περισσότερους ανθρώπους στην άσφαλτο από ότι θα έπρεπε και για αυτό το λόγο, έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια. Και αυτό είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε, πέρα από την απόλαυση που προσφέρει ο αγώνας.» Ο υφυπουργός Αθλητισμού ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πετύχαμε έναν σημαντικό στόχο, απραγματοποιήτο για πολλούς. Αλλά, τα καταφέραμε, γιατί εργαστήκαμε ομαδικά και το πιο σημαντικό ότι είχαμε την στήριξη του πρωθυπουργού μας, και κυρίως την αγάπη του κόσμου που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια.»

Τα φώτα της δημοσιότητας κέντρισε η υπερειδική διαδρομή στο Σύνταγμα, που πρόσφερε πλούσιο θέαμα χάρη στα κορυφαία αυτοκίνητα και πληρώματα του WRC, τα οποία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό: Τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, να μετατρέπονται σε πίστα αγώνων, και τα γκάζια να πλημμυρίζουν το Σύνταγμα, με τα ανάποδα τιμόνια να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν πέντε ειδικές διαδρομές στην Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς τη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού. Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια που θα ολοκληρώσουν την 1η μέρα του αγώνα.

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου, ο θίασος του WRC μεταφέρετε στην Κεντρική Ελλάδα, όπου επίκεντρο του αγώνα θα είναι η Λαμία. Εδώ, θα πραγματοποιηθούν γνώριμες στο κοινό ειδικές διαδρομές που έχουν ...χαράξει θρύλοι του Παγκόσμιου Στερεώματος και έχουν προσεκλύσει χιλιάδες θεατές στα βουνά της συγκεκριμένης περιοχής. Ανάμεσα σε αυτές είναι η , όπως Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι . Το ράλι Ακρόπολις θα κλείσει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα της ειδικής διαδρομής Ταρζάν!  Συνολικά, ο αγώνας αποτελείται από 15 ειδικές διαδρομές. 

ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

2η Ειδική διαδρομή

Αγιοι Θεόδωροι

10: 18

3Η Ειδική διαδρομή

Λουτράκι

11: 11

4η Ειδική διαδρομή

Αγιοι Θεόδωροι

13:24

5η Ειδική διαδρομή

Θήβα

15: 47

6η Ειδική διαδρομή

Ελάτεια

17: 40

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

7η Ειδική Διαδρομή

Παύλιανη

08:32

8η Ειδική Διαδρομή

Γραβιά

09: 57

9η Ειδική Διαδρομή

Βωξίτες

11: 52

10η Ειδική Διαδρομή

Ελευθεροχώρι

13: 08

11η Ειδική Διαδρομή

Παύλιανη

16:26

12 Ειδική Διαδρομή

Ελευθεροχώρι

18:08

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

13η Ειδική Διαδρομή

«Ταρζάν»

08:25

14η Ειδική Διαδρομή

Πύργος

10:03

15η Ειδική Διαδρομή

«Ταρζάν2»

13:18

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.