ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ford: «Μεταγραφή» από την Apple, με όραμα για αυτό-οδηγούμενα οχήματα

22:00 - 12 Σεπ 2021 | Αυτοκίνητο
Ford: «Μεταγραφή» από την Apple, με όραμα για αυτό-οδηγούμενα οχήματα
H Ford ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον Doug Field, ο οποίος δούλευε στην Apple, καθώς θέλει να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της για τα αυτό-οδηγούμενα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Field θα γίνει ο Διευθυντής Ανεπτυγμένης Τεχνολογίας και Ενσωματωμένων Συστημάτων και θα επιβλέπει τις προσπάθειες για τα συστήματα ελέγχου των οχημάτων, την συνοχή των εγχειρημάτων και την τεχνολογία βοήθειας για τον οδηγό. Θα δίνει αναφορά στον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Jim Farley.

Εδώ και τρία χρόνια, ο Field εργάζεται ως ο αντιπρόεδρος της Ομάδας “Special Projects Group” της Apple, η οποία φημολογείται ότι προσπαθεί να κατασκευάσει ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Στο παρελθόν, ο Field είχε υψηλές μηχανικές θέσεις στην Tesla και στην Segway. Σύμφωνα με την σελίδα του στο Linkedln, ο Field είχε δουλέψει για την Ford στις αρχές της καριέρας του από το 1987 μέχρι το 1993.

Η πρόσληψη του Field είναι σημαντική για την Ford καθώς ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί σημαντικά στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι περιμένει το 40% των αυτοκινήτων που θα πουληθούν μέχρι το 2030 να είναι ηλεκτρικά. Ανακοίνωσε, επίσης, τα σχέδια της να επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Παρότι η Apple δεν έχει συζητήσει επισήμως τα πλάνα της για τα αυτοκίνητα, οι προσπάθειες της για αυτόν τον χώρο φημολογούνται εδώ και χρόνια. Οι συζητήσεις για το αυτοκίνητο της Apple αναζωπυρώθηκαν στο τέλος του 2020, όταν το Reuters μετέδωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει ένα επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι το 2024. Ωστόσο, η προσπάθεια της Apple φαίνεται να συνάντησε εμπόδια νωρίτερα φέτος όταν η Apple λέγεται ότι έκανε πίσω στις συζητήσεις για μία συνεργασία δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κατασκευάσει ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την Hyundai και με την Kia, αφού η Hyundai αποκάλυψε πρόωρα ότι υπήρχαν συζητήσεις σε εξέλιξη.

Τον Ιούνιο, το Bloomberg μετέδωσε την αποχώρηση τριών άλλων στελεχών της Apple από το πρότζεκτ για το αυτοκίνητο, τους Dave Scott, Jaime Waydo και Benjamin Lyon.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει αν κάποιος άλλος θα πάρει την θέση του Field.

“Είμαστε ευγνώμονες για τις συνεισφορές του Doug στην Apple και του ευχόμαστε τα καλύτερα στο επόμενο κεφάλαιο” είπε ένας εκπρόσωπος της Apple.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.