ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλό βάθρο για τη Hyundai στο Ράλι Φινλανδίας

05:22 - 07 Οκτ 2021 | Αυτοκίνητο
To πλήρωμα των Εσθονών με τους Ott Tänak και Martin Järveoja κατέκτησε τη δεύτερη θέση κερδίζοντας επτά ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια του Ράλι και παράλληλα, οι Craig Breen και Paul Nagle εξασφάλισαν το τρίτο συνεχόμενο βάθρο τους με μια πολύ καλή εμφάνιση κατακτώντας την τρίτη θέση.

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε διπλό βάθρο στο Ράλι Φινλανδίας, τον 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι 2021 (WRC), με τους Ott Tänak και Craig Breen να κατακτούν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα έχει καταφέρει να ανέβει 14 φορές στο βάθρο μετά τους δέκα γύρους του Πρωταθλήματος, τις περισσότερες σε μία σεζόν από το ντεμπούτο της το 2014.

Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Ράλι το Σάββατο, μετά από βλάβη που υπέστησαν.

Το Rally Finland πρόσφερε για μια ακόμη φορά δράση υψηλών οκτανίων στις 19 ειδικές διαδρομές του. Η Hyundai Motorsport είχε μόλις οκτώ νικηφόρες ειδικές διαδρομές στη Φινλανδία πριν από τη φετινή διοργάνωση και μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο συγκέντρωσε εννέα, αποδεικνύοντας τη σημαντική βελτίωση του ρυθμού των πληρωμάτων της. Ο Tänak κατέκτησε επτά ειδικές διαδρομές στις τρεις ημέρες της αγωνιστικής δράσης, με τον Breen να κερδίζει δύο ακόμη, συμβάλλοντας στην πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση της ομάδας στο Ράλι Φινλανδίας μέχρι σήμερα, η οποία είναι αποτέλεσμα τεράστιας προσπάθειας και σκληρής δουλειάς ολόκληρης της ομάδας.

Σημειώσεις πληρώματος: Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • • Το τέταρτο βάθρο της σεζόν για το Εσθονικό πλήρωμα
  • • Επτά νίκες στις ειδικές διαδρομές τους βοήθησαν να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις όλο το Σαββατοκύριακο

 

“Ήταν πολύ διασκεδαστικό να αγωνίζομαι στο Ράλι Φινλανδίας, για πρώτη φορά σε αυτούς τους δρόμους με αυτό το αυτοκίνητο", δήλωσε ο Ott Tänak. «Η Hyundai δεν είχε σπουδαίες επιδόσεις σε αυτό τον αγώνα τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο παλέψαμε τόσο για νίκες στις ειδικές διαδρομές όσο και για νίκες γενικότερα στη διοργάνωση. Σχεδόν τα καταφέραμε, αλλά ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε τώρα. Επιστρέφοντας στον αγώνα το 2022 - ομολογουμένως με ένα νέο concept αυτοκινήτου- θα προσπαθήσουμε να πάμε ακόμη καλύτερα”.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.