ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το BMW Group αυξάνει σημαντικά τη χρήση χάλυβα χαμηλού άνθρακα

21:23 - 07 Φεβ 2022 | Αυτοκίνητο
Το BMW Group αυξάνει σημαντικά τη χρήση χάλυβα χαμηλού άνθρακα
Νέα συμφωνία με την Salzgitter AG προβλέπει παράδοση χάλυβα χαμηλού άνθρακα από το 2026. Το BMW Group διευρύνει την βάση προμηθευτών του με ένα δεύτερο προμηθευτή χάλυβα χαμηλού άνθρακα, καλύπτοντας έτσι μέχρι το 40% της ζήτησης χάλυβα στα Ευρωπαϊκά εργοστάσιά του.

ο BMW Group συνεχίζει να μειώνει τις εκπομπές CO2 στο δίκτυο προμηθευτών του στο πλαίσιο των φιλόδοξων δράσεων για τη βιωσιμότητα. Ο χάλυβας που παράγεται με χρήση φυσικού αερίου ή υδρογόνου και πράσινης ενέργειας αντί ορυκτών πόρων όπως ο άνθρακας, συμβάλλει σημαντικά σε αυτό. Το BMW Group υπέγραψε τώρα μία αντίστοιχη συμφωνία με την Salzgitter AG για την προμήθεια χάλυβα χαμηλού άνθρακα. Ο χάλυβας θα χρησιμοποιείται στην τυποποιημένη παραγωγή αυτοκινήτων στα Ευρωπαϊκά εργοστάσια του BMW Group από το 2026 και μετά. Με αυτή την κίνηση, το BMW Group διευρύνει τη βάση προμηθευτών του με ένα δεύτερο προμηθευτή χάλυβα χαμηλού άνθρακα. Στόχος είναι η χρήση χάλυβα χαμηλού άνθρακα να καλύπτει πάνω από το 40% της ζήτησης στα Ευρωπαϊκά εργοστάσια μέχρι το 2030, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 μέχρι 400.000 τόνους το χρόνο.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για ουσιαστική μείωση των εκπομπών CO2 στην πηγή, στο δίκτυο προμηθευτών», δήλωσε ο Joachim Post, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών. «Στόχος μας είναι να μειώσουμε το ανθρακικό αποτύπωμα του κύκλου ζωής των οχημάτων μας με μία ολιστική προσέγγιση. Με το χάλυβα, ειδικότερα, είμαστε πρωτοπόροι, καθώς προμηθευόμαστε χάλυβα χαμηλού άνθρακα για χρήση στα Ευρωπαϊκά εργοστάσιά μας στο μέλλον».

Το BMW Group θα προμηθεύεται επίσης χάλυβα που παράγεται με χρήση υδρογόνου και πράσινης ενέργειας από τη Β. Σουηδία για τα Ευρωπαϊκά εργοστάσιά του από το 2025 και μετά, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 μέχρι 95%. Τα εργοστάσια πρεσών του BMW Group στην Ευρώπη επεξεργάζονται πάνω από μισό εκατομμύριο τόνους χάλυβα το χρόνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.