ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To ...oπλοστάσιο του Ford Puma στον τομέα της ασφάλειας

14:21 - 18 Φεβ 2022 | Αυτοκίνητο
To ...oπλοστάσιο του Ford Puma στον τομέα της ασφάλειας
Υπάρχουν πολλά πράγματα που για την Ford είναι αδιαπραγμάτευτα. Ένα από αυτά είναι και η κορυφαία ασφάλεια που προσφέρουν τα μοντέλα της τόσο στους επιβάτες τους, όσο και στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Για την Ford η ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας εδώ και πολλές δεκαετίες. Από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να… ξεφύγει το νέο Ford Puma, ένα αυτοκίνητο που διαθέτει σε όλες τις διαθέσιμες στη χώρα μας εκδόσεις του μια πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού που εμπνέουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά καθιστώντας το σε όλα τα οδηγικά σενάρια εξαιρετικά ασφαλές.

Τα κορυφαία επιτεύγματα του νέου Ford Puma στον τομέα της ασφάλειας, ενεργητικής και παθητικής, πιστοποιούνται με τον πλέον πειστικό τρόπο από τα αποτελέσματα των αυστηρών δοκιμών που παραδοσιακά πραγματοποιεί ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησης Euro NCAP, ο οποίος απένειμε στο συμπαγές SUV της Ford την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων – με κορυφαίες μάλιστα βαθμολογίες στους επιμέρους τομείς.

Με τεχνολογίες που εμπνέουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά

Το νέο Puma χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες υπερήχων, 3 ραντάρ και 2 κάμερες που είναι τοποθετημένα γύρω από το αυτοκίνητο για την υποστήριξη του «πακέτου» τεχνολογιών ασφαλείας Ford Co-Pilot360 που βελτιώνουν τα επίπεδα προστασίας των επιβατών, την οδική συμπεριφορά, αλλά και τη διαδικασία στάθμευσης. Όλα τα συστήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καθιστούν την οδηγική εμπειρία πιο άνετη, λιγότερο απαιτητική και ακόμα πιο ασφαλή.

Τα Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθούν στη διατήρηση μιας απόστασης ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Παράλληλα, το σύστημα μειώνει το στρες στα μεγάλα ταξίδια, διατηρώντας το όχημα στο κέντρο της λωρίδας (Lane Centring). Το ACC, πέρα από τη χρήση πληροφοριών από το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου εντός των νόμιμων ορίων παρακολουθώντας την οδική σήμανση στο πλάι του δρόμου καθώς και τις εναέριες πινακίδες. Οι λειτουργίες Stop & Go και Lane Centring διατίθενται μόνο σε συνδυασμό με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Powershift της Ford.

Το Stop & Go επιτρέπει στο Adaptive Cruise Control (ACC) να σταματά τελείως το όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, αξιοποιώντας μέχρι και το 50% της συνολικής δύναμης της πέδησης, αλλά και να το εκκινεί αυτόματα, εάν η στάση διαρκεί λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Για στάσεις μεγαλύτερες των 3 δευτερολέπτων, ο οδηγός μπορεί να πιέσει ένα διακόπτη στο τιμόνι ή να πατήσει ελαφρώς το γκάζι ώστε να ενεργοποιήσει την λειτουργία ξανά.

Η νέα λειτουργία Local Hazard Information – που υποστηρίζεται από το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect – μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, ακόμα και αν αυτές δεν είναι ορατές εξαιτίας της ύπαρξης στροφών ή παρουσίας άλλων οχημάτων.

Οι ειδοποιήσεις του συστήματος Local Hazard Information εκδίδονται ανεξάρτητα από το σύστημα πλοήγησης, με βάση ενημερωμένα στοιχεία από τοπικές αρχές, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οδηγικά δεδομένα που αντλούνται από άλλα οχήματα που βρίσκονται συνδεδεμένα στο cloud.

Ειδοποιήσεις για οδικά έργα, ακινητοποιημένα οχήματα λόγω βλάβης, ζώα, πεζούς και εμπόδια στον αυτοκινητόδρομο, ακόμα και για επικίνδυνες οδηγικές συνθήκες, μεταδίδονται στο όχημα ασύρματα με έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών για καταστάσεις που εκτυλίσσονται πέραν του πεδίου ορατότητάς τους.

Επίσης, μία ευρυγώνια πίσω κάμερα προβάλλει μία εικόνα 180 μοιρών σε οθόνη αφής μέσα στο αυτοκίνητο, ώστε πεζοί, δικυκλιστές και άλλα οχήματα να γίνονται καλύτερα αντιληπτά όταν το όχημα εξέρχεται από χώρους στάθμευσης ή ιδιωτικούς δρόμους.

Ένα σύστημα που βοηθά τους οδηγούς του νέου Puma να κάνουν όπισθεν με μεγαλύτερη σιγουριά είναι το Blind Spot Information System (BLIS) της Ford με Cross Traffic Alert. Το BLIS είναι σε θέση να προειδοποιήσει τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση άλλων οχημάτων στο πίσω τμήμα, ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει και τα φρένα για την αποφυγή μιας σύγκρουσης ή τη μείωση των επιπτώσεών της, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

Το Active Park Assist της Ford βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν κατάλληλους χώρους στάθμευσης και να παρκάρουν κάθετα ή παράλληλα σε σχέση με άλλα οχήματα. Επίσης, η τεχνολογία Auto High Beam μειώνει αυτόματα την ένταση φωτισμού της μεγάλης σκάλας του Puma ώστε να μην “τυφλώνονται” οι αντίθετα διερχόμενοι οδηγοί.  

Βελτιώνοντας περαιτέρω το σύστημα Lane-Keeping της Ford, η λειτουργία Road Edge Detection είναι σε θέση να αναγνωρίζει που τελειώνει ο δρόμος και αρχίζει το πεζοδρόμιο ή το γρασίδι. Το σύστημα μπορεί να εφαρμόζει ροπή στο τιμόνι για να αποτρέψει την έξοδο του οχήματος από το δρόμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.