ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το BMW Group αποκτά τη μάρκα ALPINA

18:47 - 14 Μαρ 2022 | Αυτοκίνητο
Το BMW Group αποκτά τη μάρκα ALPINA
Tο BMW Group καλωσορίζει στο δυναμικό του τη μάρκα ALPINA. Η εταιρεία εξασφαλίζει τα δικαιώματα για την ALPINA.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται ακόμα σε διάφορες αναβλητικές αιρέσεις – κυρίως αναμένεται έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές. Η μακροπρόθεσμη συμφωνία συνεργασίας που επεκτάθηκε για άλλα πέντε χρόνια στα τέλη του 2020, θα εκπνεύσει στις 31 Δεκεμβρίου, 2025. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τις όποιες οικονομικές λεπτομέρειες. Δεν πρόκειται να αποκτηθούν μετοχές της εταιρείας.

Πάνω από μισό αιώνα, η BMW και ο μικρός κατασκευαστής που εδρεύει στο Buchloe, έξω από το Μόναχο, έχουν σφυρηλατήσει μία στενή σχέση συνεργασίας η οποία βασίζεται στο υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης. Τώρα, ο μετασχηματισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας εισέρχεται σε ένα νέο κεφάλαιο.

«Η βιομηχανία αυτοκινήτου βρίσκεται στη μέση ενός εκτεταμένου μετασχηματισμού στο δρόμο προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Γι’ αυτό το λόγο, τα υφιστάμενα επιχειρηματικά μοντέλα πρέπει να επανεξετάζονται σε τακτική βάση. Για περισσότερο από πενήντα χρόνια, η εταιρεία από το Buchloe έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργεί αυτοκίνητα με τη σφραγίδα της κορυφαίας ποιότητας μέσα από τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Το BMW Group οδηγείται επίσης από το ίδιο πάθος για αυτοκίνητα που αιχμαλωτίζουν τη φαντασία. Γι’ αυτό, ξεκινάμε τώρα ένα νέο κεφάλαιο στη μακροχρόνια συνεργασία μας. Η απόκτηση των δικαιωμάτων επί του εμπορικού σήματος, θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε τη μακροπρόθεσμη πορεία αυτής της μάρκας με την πλούσια παράδοση. Με χαρά υποδεχόμαστε τη μάρκα ALPINA στην οικογένεια της BMW», δήλωσε ο Pieter Nota, μέλος Δ.Σ. υπεύθυνος Πελατών, Μαρκών & Πωλήσεων.

Ο μετασχηματισμός προς την ηλεκτρική κινητικότητα και η αυστηροποίηση των κανονισμών σε όλο τον κόσμο – κυρίως όσων αφορούν τις εκπομπές ρύπων, την επικύρωση λογισμικού και τις απαιτήσεις για συστήματα υποβοήθησης και παρακολούθησης οδηγού – έχουν ως αποτέλεσμα πολύ υψηλότερους κινδύνους για μικρούς κατασκευαστές. Η διοίκηση της ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα με μία στρατηγική αναπροσαρμογή που θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων της στο Buchloe.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.