ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο Škoda Fabia RS Rally2:Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σχεδιασμένο για νικητές

07:37 - 24 Ιουν 2022 | Αυτοκίνητο
Νέο Škoda Fabia RS Rally2:Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σχεδιασμένο για νικητές
Το Škoda Fabia RS Rally2 υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του μοντέλου παραγωγής, προσθέτοντας εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, πληθώρα αεραγωγών και την ευμεγέθη πίσω αεροδυναμική πτέρυγα.

Η Škoda Motorsport αποκαλύπτει το νέο της αγωνιστικό μοντέλο Fabia RS Rally2, που αναμένεται να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών όπως και ο προκάτοχός του.

Το νέο Škoda Fabia RS Rally2 βασίζεται στην 4η γενιά του μοντέλου, έχοντας ως βασικά πλεονεκτήματα αυτά που γνωρίζουμε ήδη από την έκδοση παραγωγής, όπως την εξαιρετική αεροδυναμική, την αυξημένη ακαμψία του αμαξώματος και τις τέλειες αναλογίες. Η αγωνιστική εκδοχή έχει υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές, όπως την παρουσία ενισχυμένου σασί, βελτιωμένου κινητήρα και προηγμένου συστήματος μετάδοσης, που έχουν εξελιχθεί από το αγωνιστικό τμήμα Škoda Motorsport, με στόχο τη μέγιστη αντοχή στους απαιτητικούς αγώνες ράλλυ.  

Τόσο την προηγούμενη χρονιά όσο και εφέτος, η Škoda Motorsport δοκίμασε με εντατικούς ρυθμούς το νέο της μοντέλο κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, σε ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως Τσεχία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Φινλανδία. Τα αποτελέσματα ήταν απολύτως θετικά, δείχνοντας την φιλοδοξία της ομάδας να πρωταγωνιστήσει και πάλι στα motorsports.   

Το νέο Škoda Fabia RS Rally2 αντικαθιστά δύο πολύ επιτυχημένα αγωνιστικά μοντέλα, τα Fabia Rally2 και Fabia Rally2 evo, τα οποία συμμετείχαν σε 13.091 αγώνες ανά την Υφήλιο, σημειώνοντας συνολικά 1.714 πρώτες θέσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις στο φημισμένο Ράλι Μόντε Κάρλο. Από το 2015, όταν και έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του, το Fabia Rally2 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την κατηγορία WRC2, κατακτώντας πάνω από 20 τίτλους για εργοστασιακά πληρώματα και ιδιώτες στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους (Αφρική, Κεντρική και Νότια Αμερική, Ασία και Μέση Ανατολή).  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το ντεμπούτο του νέου αγωνιστικού μοντέλου, ο υπεύθυνος της Škoda Motorsport, Michal Hrabánek, δήλωσε: «Αν δεν εξελίσσεσαι μένεις πίσω από τον ανταγωνισμό, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Γι' αυτό, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του νέου Fabia RS Rally2, υιοθετήσαμε πλήρως την εμπειρία που αποκτήσαμε από το προηγούμενο μοντέλο βελτιώνοντάς το σε κάθε λεπτομέρεια. Είμαι υπερήφανος για ολόκληρη την ομάδα της Škoda Motorsport και για το συνολικό αποτέλεσμα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μας στο τμήμα R&D της Škoda, καθώς μέσω της νέας γενιάς Fabia μας παρείχαν την τέλεια βάση για το Fabia RS Rally2».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:03 - 24 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.