ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 7 στο Ντίνγκολφινγκ

08:50 - 04 Ιουλ 2022 | Αυτοκίνητο
Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 7 στο Ντίνγκολφινγκ
Τα πρώτα οχήματα ευρείας παραγωγής της νέας BMW Σειράς 7 βγήκαν σήμερα από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ.

Στην πραγματικότητα, η σημερινή μέρα σηματοδότησε ένα διπλό ντεμπούτο, με τη νέα ναυαρχίδα της Βαυαρικής εταιρείας να διατίθεται όχι μόνο με πολύ αποδοτικούς θερμικούς κινητήρες, αλλά και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση BMW i7. Ο Milan Nedeljković, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Παραγωγής δήλωσε: «Η νέα μας BMW Σειρά 7 είναι το πρώτο πολυτελές sedan στον κόσμο που προσφέρει στους πελάτες μας τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τριών τύπων συστημάτων κίνησης. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικές, θερμικές ή, σύντομα, plug-in υβριδικές εκδόσεις, έχουμε τις ευέλικτες δομές και εξαιρετικές ικανότητες ενσωμάτωσης που απαιτούνται για την αποδοτική παραγωγή διαφορετικών τύπων συστημάτων κίνησης».

Πάνω από €300 εκατομμύρια επενδύθηκαν στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ.

Το BMW Group επένδυσε πάνω από €300 εκατομμύρια στην προετοιμασία του εργοστασίου του Ντίνγκολφινγκ για την παραγωγή της νέας BMW Σειράς 7. Επιδιώκοντας σταθερά να υλοποιήσει το όραμα της BMW για την παραγωγή του μέλλοντος, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό εργοστάσιο μετασχηματίζεται με ταχείς ρυθμούς σε ένα BMW iFACTORY που εφαρμόζει τη φιλοσοφία ‘Lean. Green. Digital.’ Για πρώτη φορά, το BMW Group δοκιμάζει πιλοτικά αυτοματοποιημένους ελιγμούς σε περιβάλλον παραγωγής από άρτι κατασκευασθέντα οχήματα BMW Σειράς 7– και ως εκ τούτου βελτιστοποιεί τις διαδικασίες συναρμολόγησης και εξωτερικών logistics.

 

BMW i 7: Νέο ορόσημο στο δρόμο για την ηλεκτρική κινητικότητα στην πολυτελή κατηγορία.

Με την παραγωγή ήδη σε εξέλιξη, μόλις οι οργανισμοί πωλήσεων έχουν τα απαιτούμενα εκθεσιακά μοντέλα και τα αυτοκίνητα για οδηγικές δοκιμές, η νέα BMW Σειρά 7 θα διατίθεται σε πελάτες σε όλο τον κόσμο από φέτος το φθινόπωρο. Η BMW i7, ειδικότερα, σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην καμπάνια ηλεκτροκίνησης του BMW Group για την πολυτελή κατηγορία, σύμβολο της οποίας αποτελεί το Ντίνγκολφινγκ. Ο Milan Nedeljković, μέλος του Δ.Σ. δήλωσε: «Πριν από ένα χρόνο ακριβώς,  ήμασταν εδώ για να γιορτάσουμε την έναρξη παραγωγή της BMW iX. Σήμερα, η BMW i7 είναι το τελευταίο ορόσημο στο ταξίδι μας. Του χρόνου, θα λανσαριστεί η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της BMW Σειράς 5 καθώς επιταχύνουμε το ρυθμό της ηλεκτροκίνησης και εξηλεκτρίζουμε  βασικές σειρές μοντέλων μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.