ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bentley Continental GT Azure: Η 70η επέτειος ενός ιστορικού μοντέλου γιορτάζεται με μια σύγχρονη μετενσάρκωση

08:49 - 30 Ιαν 2023 | Αυτοκίνητο
Bentley Continental GT Azure: Η 70η επέτειος ενός ιστορικού μοντέλου γιορτάζεται με μια σύγχρονη μετενσάρκωση
To εμβληματικό Grand Tourer του 1953 εμπνέει τη μοναδική Continental GT Azure

Η Bentley Motors κατασκεύασε την one-off ξεχωριστή Continental GT Azure, που αντλεί έμπνευση από την άψογα διατηρημένη έως σήμερα, εμβληματική Bentley R-Type Continental, JAS 949. Η νέα Continental GT δημιουργήθηκε προς τιμήν των 70ων γενεθλίων της JAS 949, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του στυλ της Bentley στην ιστορία της εταιρείας. Η JAS 949 είναι ένα από τα μόλις 208 αντίτυπα της R Type Continental που κατασκευάστηκαν. Οι πανέμορφες Bentley από το παρελθόν και το σήμερα φωτογραφήθηκαν σε ένα εξίσου εντυπωσιακό ορόσημο του Λονδίνου από τη δεκαετία του ‘50, το ριζικά ανακαινισμένο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Battersea στο νότιο Λονδίνο.

Όταν κυκλοφόρησε το 1952 η R-Type Continental ήταν το ταχύτερο τετραθέσιο πολυτελές coupe στον κόσμο και χαρακτηρίστηκε ως ένα σύγχρονο μαγικό χαλί που εκμηδενίζει μεγάλες αποστάσεις. Τα τρία βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου – η δυναμική γραμμή από τους μπροστινούς τροχούς, το κομψό τελείωμα του πίσω μέρους και η γραμμή της οροφής – αποτέλεσαν έμπνευση για την πρώτη γενιά της Continental GT το 2003 και για κάθε Continental GT έκτοτε. Η νέα Continental GT Azure αποτελεί ωδή στην κομψότητα και τη διαχρονική

σχεδίαση, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην απόλαυση και την ευημερία πίσω από το τιμόνι.

Αξιοποιώντας τις προσωποποιημένες επιλογές της Mulliner, η νέα Continental GT Azure έχει διαμορφωθεί ως φόρος τιμής για την R-Type Continental JAS 949. Πρόκειται για ένα από τα 43 αυτοκίνητα της συλλογής Heritage Collection, που φιλοξενείται στο Heritage Garage το οποίο άνοιξε πρόσφατα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις - με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα - της Bentley στο Crewe. Η Bentley απέκτησε την JAS 949 το 2001 και την έχει συντηρήσει ώστε να βρίσκεται σε άριστη μηχανική κατάσταση διατηρώντας παράλληλα την αυθεντική βαφή. Το αυτοκίνητο οδηγείται στο δρόμο σε τακτική βάση.

Η JAS 949 παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη της, τον Dr Rowland Guenin στην Ελβετία, τον Δεκέμβριο του 1953. Παραγγέλθηκε σε χρώμα Ivory με κόκκινο εσωτερικό και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτές οι προδιαγραφές διατηρούνται έως σήμερα μαζί με τον αρχικό κινητήρα 4,6 λίτρων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.