ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση Αλλων Σημαντικών Γεγονότων

10:18 - 13 Νοε 2007 | Αυτοκίνητο
Η Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. υπέγραψε προσύμφωνο αγοράς των δραστηριοτήτων λιανικής πώλησης αυτοκινήτων (Ford, Volvo, Fiat, Alfa Romeo και Lancia) και του κλάδου ανταλλακτικών (για τις αντίστοιχες μάρκες) του Ομίλου Κοντέλλη. Έτσι στον τομέα λιανικής πώλησης αυτοκινήτων, η Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην ελληνική αγορά όπου με 55 σημεία εξυπηρέτησης και 11 μάρκες (Suzuki, Opel, Ford, Volvo, BMW, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Cadillac, Corvette και Hummer), διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής πώλησης αυτοκινήτων στην Ελλάδα και πλέον ένα από τα μεγαλύτερα στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. θα προχωρήσει άμεσα στην οργανική συγχώνευση των δύο δικτύων λιανικής με στόχο τις 20.000 πωλήσεις αυτοκινήτων το 2008, εξασφαλίζοντας έτσι μερίδιο αγοράς 7%. Συνολικά, το 2008, η Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. μέσω των δραστηριοτήτων λιανικής και χονδρικής (Suzuki) αναμένεται να φτάσει τις 32.000 πωλήσεις αυτοκινήτων με 11,5% μερίδιο στη συνολική αγορά αυτοκινήτου.
Σε οικονομικό επίπεδο, η εξαγορά των δραστηριοτήτων λιανικής πώλησης αυτοκινήτων και του αντίστοιχου κλάδου ανταλλακτικών του Ομίλου Κοντέλλη, θα προσθέσει περίπου ? 150 εκατομμύρια στον κύκλο εργασιών της Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε., ενώ οι συνέργιες που θα προκύψουν από την οργανική συγχώνευση των δύο δικτύων λιανικής θα έχουν θετική επίδραση στην τελική κερδοφορία της εταιρείας.
Στόχος του Ομίλου Σφακιανάκη είναι όπως, μέχρι το 2010, το δίκτυο λιανικής πώλησης αυτοκινήτων της Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. συγκαταλέγεται μεταξύ των 25 μεγαλύτερων δικτύων λιανικής στην Ευρώπη, ενώ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, μέσω της επέκτασης του Ομίλου στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. αναμένεται να διαθέτει ένα από τα 10 μεγαλύτερα δίκτυα λιανικής πώλησης αυτοκινήτων στην Ευρώπη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.