ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Ελάτε στην Ελλάδα για επενδύσεις

14:43 - 10 Οκτ 2012 | Χρηματιστήριο
Πάνω από 280 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων πολλοί διαχειριστές ξένων funds παρακολουθούν τις εργασίες του πρώτου Greek Forum που διοργανώνουν στη Νέα Υόρκη το Χ.Α. και το Ελληνο/αμερικανικό Επιμελητήριο.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις των Προέδρων του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Επιμελητηρίου κ.κ. Σ. Λαζαρίδη και Γ. Γραμματίδη οι οποίοι και τόνισαν ότι μέλημα και των δύο φορέων είναι, μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία που θεσμοθετείται ετησίως, η βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό καθώς και η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της, με στόχο την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων σε τομείς που η χώρα μας παρουσιάζει σημαντικά και αναξιοποίητα σε ορισμένο βαθμό πλεονεκτήματα. Αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο με τη συνεχή και ειλικρινή ενημέρωση των επενδυτικών φορέων σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στη χώρα και τις επενδυτικές δυνατότητες που αυτή παρουσιάζει.

 

Στο συνέδριο, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης παρέστησαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης. Και οι δύο αναφέρθηκαν στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πιο παραγωγική και ανταγωνιστική και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις που θα συμβάλουν στην αναθέρμανση της οικονομίας, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα επαναφέρουν την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Παρουσιάσεις στο συνέδριο πραγματοποίησαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης και ο Πρόεδρος του Invest in Greece κ. Άρης Συγγρός.

 

Στο πλαίσιο του 1st Greek Investment Forum πραγματοποιούνται επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιριών, του ΤΑΙΠΕΔ και του Invest In Greece με εκπροσώπους διεθνών Funds.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.