ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικροί οι κραδασμοί στο ταμπλό από την CCHB

17:29 - 11 Οκτ 2012 | Χρηματιστήριο
Μπορεί να περιορίστηκαν οι απώλειες προς στο κλείσιμο των συναλλαγών, όμως η αβεβαιότητα παραμένει για την αγορά, έπειτα από την απόφαση της μεγαλύτερης σε κεφαλαιοποίηση εταιρείας του Χ.Α., της Coca Cola, να αλλάξει πρωτογενή αγορά, εισάγοντας τις μετοχές της στο Λονδίνο.

Οι απώλειες ανήλθαν σε 4,86% για τη μετοχή, κλείνοντας στα 15,66 ευρώ, με χαμηλό τα 14,75 ευρώ και υψηλό ημέρας τα 17,36 ευρώ και όγκο κάτι περισσότερο από 1 εκατ. τεμάχια. Πλέον, η αγορά, μετά την αποχώρηση της Coca Cola, θα παραμείνει μία αγορά τραπεζοκεντρική και με πολλές εταιρείες η κεφαλαιοποίηση των οποίων υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

 

Οι μετοχές της Coca Cola θα παραμείνουν στο Χ.Α., αλλά ο βασικός όγκος των εντολών θα εκτελείται στην αγορά του Λονδίνου, σχολιάζουν χρηματιστές. Κατά τα άλλα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά την είδηση της CCHB,επιχειρήθηκε αλλαγή της τάσης, 'επιστρατεύοντας' άλλα blue chips. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 798,66 μονάδες και οριακές απώλειες 0,10%, με τις συναλλαγές ιδιαίτερα υποτονικές, στα 62,3 εκατ. ευρώ.

 

Εντολές αγορών βγήκαν στην Motor Oil, που κλείσε λίγο πριν από τα 7 ευρώ, ΔΕΗ στα 4,08 ευρώ και κέρδη 7,37%, Ελλάκτωρ 5,63%, στο 1,69 ευρώ εν αναμονή της συμφωνίας των βασικών μετόχων για αλλαγή στη μετοχική σύνθεση, ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίος κατέγραψαν κέρδη άνω του 2%, στα 7,73 και 3,5 ευρώ αντίστοιχα. Με εξαίρεση την αντίδραση των κυπριακών τραπεζών και τα κέρδη 2,81% της Πειραιώς, τα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά κινήθηκαν υποτονικά. Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες, το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσουν τα 550 εκατ. ευρώ που λείπουν από τη συμφωνία της κυβέρνησης και της τρόικα δεν “αρέσει” στην αγορά, ενώ σε μεγάλοβαθμό φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τα deals.

 

Αυτά που απομένουν είναι η ανακεφαλαιοποίηση και βεβαίως προς ποια κατεύθυνση θα “κλίνει” το Ταχ. Ταμιευτήριο. Ισχυρρά κέρδη κατέγραψε ο όμιλος της ΓΕΚ/Τέρνα με άνοδο άνω του 8%, Ιντρακόμ πάνω από 7% Dionic, Σιδενόρ, Ιντραλότ, Φουρλής και Ελληνικά Καλώδια. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 70 έκλεισαν με άνοδο και 61 υποχώρησαν. Η αβεβαιότητα ως προς το μέλλον της ελληνικής οικο0νομίας παραμένει, αφού κυβέρνηση και τρόικα δεν έχουν συμφωνήσει ε τίποτα. Επίσης, τη Δευτέερα, μία εβδομάδα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, στις 18/10, συνέρχονται και πάλι οι πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για τα μέτρα.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 18:40 - 11 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.