ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγχώριες δυνάμεις απογειώνουν το Χ.Α.

15:00 - 15 Οκτ 2012 | Χρηματιστήριο
Εγχώριες δυνάμεις απογειώνουν το Χ.Α.
Κίνηση στις 840 μονάδες επιχειρείται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά σε ένα “παιχνίδι” που αφορά κυρίως τους Έλληνες επενδυτές και λιγότερο τους ξένους, οι οποίοι περιμένουν ξεκάθαρα σήματα για να μπουν στο Χ.Α.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στον τραπεζικό κλάδο, με τους επενδυτές να στρέφονται προς τα εκεί προκειμένου να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει η αποχώρηση της Coca Cola. Οι συναλλαγές πλησιάζουν τα 40 εκατ. ευρώ και οι επενδυτές φαίνεται να ποντάρουν στο καλό σενάριο για την Ελλάδα.

 

Δηλαδή, παρά τις δυσκολίες τα μέτρα με την τρόικα θα συμφωνηθούν και θα αποδεσμευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, η οποία είτε θα χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είτε για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Η Γερμανία, μετά τις δηλώσεις Μέρκελ και Σόιμπλε ότι έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας, φαίνεται διατεθειμένη να βοηθήσει την κυβέρνηση, κάτι που έχει περάσει σαν αντίληψη και στα υπόλοιπα μέρη της Ε.Ε. Και βεβαίως στις αγορές. Τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα διαπραγματεύονται στις 17.300 μον. Βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2011.

 

Κέρδη 7% για την Πειραιώς, κοντά στο 6,5% για την Alpha, κοντά στο 6% για την Eurobank και κοντά στο 5% για την Εθνική. Ισχυρά κέρδη και πάλι για τον Μυτιληναίο και την Coca Cola που βλέπει τα 17,27 ευρώ, άνω του 2% τα κέρδη για ΟΤΕ, Κύπρου και Cyprus Popular, εντολές αγορών για τα Jumbo, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ. Πωλητές έχουν βγει στον Τιτάνα, τη Βιοχάλκο, τη ΜΕΤΚΑ, την Motor Oil και τη ΔΕΗ. Αντίδραση άνω του 2,8% για την ΕΧΑΕ μετά τη βουτιά που σημείωσε η μετοχή λόγω Coca Cola.

 

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.