ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα της αγοράς - Coca Cola και Eurobank Properties εγκαινιάζουν την περίοδο των αποτελεσμάτων

20:36 - 09 Φεβ 2013 | Χρηματιστήριο
Tα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα της αγοράς - Coca Cola και Eurobank Properties εγκαινιάζουν την περίοδο των αποτελεσμάτων
Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα κινείται η αγορά και μάλιστα σε μία περίοδο που ξεκινούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του τέταρτου 3μήνου και του έτους για το 2012. Σύμφωνα με την Emporiki Bank, σημεία κλειδιά για την επόμενη εβδομάδα είναι η αντίσταση των 1,055-1.060μ. και η στήριξη των 990μ. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα χρήσης 2012 των εγχώριων εισηγμένων αρχής γενομένης την Τρίτη 12/2 από τη Eurobank Properties και το πρωί της Πέμπτης 14/2 από την Coca-Cola 3Ε.

 

Ειδικά για την Coca-Cola αναλυτές από οκτώ χρηματιστηριακές εταιρείες και ξένους οίκους περιμένουν πτώση 11,8% στα κέρδη του 2012, λόγω υψηλότερου κόστους και αδύναμης ζήτησης στις χώρες της ΕΕ που έχουν πληγεί από τα μέτρα λιτότητας. Τα κέρδη της εταιρείας, εξαιρουμένων των δαπανών αναδιάρθρωσης και άλλων έκτακτων παραγόντων, αναμένεται να διαμορφωθούν στα 291,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα εκτιμώνται στα 7,03 δισ. ευρώ. Στο δ' τρίμηνο, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ύψους 23,46 εκατ. ευρώ με τα έσοδα να ανέρχονται στα 1,56 δισ. ευρώ. Προβλέψεις παρείχαν οι Alpha Finance, Eurobank Equities, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική Χρηματιστηριακή, Πειραιώς Χρηματιστηριακή, Citi, HSBC και UBS.

Ως προς τις εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς, η Emporiki σημειώνει ότι το προηγούμενο πενθήμερο, ο ΓΔ αρχικά επιβεβαίωσε την αντοχή της κομβικής περιοχής στήριξης των 975μ., σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 972μ. (04/02) και χαμηλότερο κλείσιμο στις 977μ. (01/02). Στη συνέχεια κινήθηκε ανοδικά, ξεπερνώντας την προηγούμενη κορυφή των 1.029μ., σημειώνοντας (μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής) ενδοσυνεδριακά νέο υψηλό έτους στις 1.052μ. Επισημαίνεται η δημιουργία χάσματος τιμών ανάμεσα στις 1.018μ. και 1.016μ.

 

Η κίνηση του ΓΔ ήταν θετικότερη του αναμενόμενου, καθώς απετέλεσε θετική έκπληξη η καταγραφή νέου υψηλού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με τις ισχύουσες αρνητικές αποκλίσεις των τεχνικών δεικτών. Αυτή η συμπεριφορά του ΓΔ δείχνει ότι προς το παρόν δεν έχει εξαντληθεί η δυναμική της ανόδου. Η Εμπορική θεωρεί ότι μόνο σε καθοδική διάσπαση αξιόλογης στήριξης, θα υπάρξει αξιόπιστη ένδειξη για μεταστροφή της τάσης.

Τo επόμενo πενθήμερο το ενδιαφέρον αρχικά θα εστιασθεί στο ενδεχόμενο ανοδικής διάσπασης της αντίστασης των 1.055μ. (άνω όριο ανοδικού καναλιού 25 συνεδριάσεων). Σε ενδεχόμενη υπέρβασή της με αυξημένους όγκους συναλλαγών, ο πιθανός βραχυχρόνιος στόχος προσδιορίζεται στις 1.104μ. Η επόμενη αξιόλογη αντίσταση στις 1.175μ.

Σε περίπτωση πτωτικής διορθωτικής κίνησης, κομβική στήριξη για τη διατήρηση της ανοδικής τάσης θεωρείται η περιοχή των 990μ. (κάτω όριο ανοδικού καναλιού 25 συνεδριάσεων). Ενδιάμεσες στηρίξεις στις 1.016μ. και 1.002μ. Σε ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση των 990μ με αυξημένους όγκους συναλλαγών, ο πιθανός βραχυχρόνιος στόχος προσδιορίζεται στις 932μ. Ενδιάμεσες στηρίξεις στις 970 και 941μ.

 

BETA

«Τεχνικά», αναφέρει η Beta Χρηματιστηριακή, «ο γενικός δείκτης κατέγραψε την Παρασκευή νέο υψηλό 18 μηνών στις 1.052 μονάδες, το οποίο συμπίπτει με το άνω άκρο του ανοδικού καναλιού μέσα στο οποίο κινείται η αγορά από τον περασμένο Μάιο. Αν και οι τζίροι της διόρθωσης που ακολούθησαν δεν είναι τέτοιοι που να δίνουν κάποια έντονα απαισιόδοξη πληροφορία χρειάζεται αρκετή εγρήγορση, καθώς από ένα παρόμοιο σημείο αναφοράς ξεκίνησαν οι πρόσφατες τοπικές διορθώσεις. Οπως και να έχει πάντως ο γενικός δείκτης παραμένει αγορασμένος στους κινητούς μέσους, μέσης και μικρής διάρκειας, ενώ οι ταλαντωτές αν και έχουν υποχωρήσει αισθητά από την υπερτιμημένη ζώνη τιμών παρουσιάζουν καθοδικές αποκλίσεις, φαινόμενο σύνηθες σε ανοδικές αγορές. Λόγω της έντονης ανόδου που έχει προηγηθεί, το σενάριο μιας συσσώρευσης κερδίζει έδαφος για την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ζητούμενο παραμένει η συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία εμφανίζει προοδευτική κάμψη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.