ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστάτωση στις αγορές από τον "τραυματισμό" Ομπάμα

20:44 - 23 Απρ 2013 | Χρηματιστήριο
Χάκερ χτύπησαν ιστοσελίδες αμερικανικών ΜΜΕ και πρακτορείων διαδίδοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ τραυματίστηκε.

Αναστάτωση προκάλεσε πρόσκαιρα στις διεθνείς αγορές η είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Χάκερ κατάφεραν να "σπάσουν" το λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press στο Twitter και με ένα twitt μετέδωσαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τραυματιστεί, έπειτα από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Λευκό Οίκο.

 

Χρειάστηκε να περάσουν ελάχιστα λεπτά, για να γίνει γνωστό ότι ο λογαριασμός του AP στο Twitter είχε πέσει θύμα χάκερς και να διευκρινιστεί ότι η είδηση ήταν ψευδής. Αλλά και ο Λευκός Οίκος προχώρησε μέσω του εκπροσώπου του σε διάψευση της είδησης: "Μόλις ήμουν με τον πρόεδρο, είναι μια χαρά", δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ.

 

Επίθεση χάκερ και σε twitter του CBS

 

Οι αντιδράσεις της αγοράς, ωστόσο, ήταν άμεσες. Ο Dow Jones, ο οποίος σημείωνε άνοδο περίπου 130 μονάδων, παρέδωσε όλα του τα κέρδη και βρέθηκε στιγμιαία σε αρνητικό έδαφος, πριν να ανακάμψει και να επιστρέψει στα επίπεδα όπου βρισκόταν πριν από το συμβάν.

Το πετρέλαιο σημείωσε επίσης πρόσκαιρη πτώση 1%.

 

Επιπλέον, επίθεση από χάκερ δέχθηκαν οι λογαριασμοί Twitter των εκπομπών "60 Minutes" και "48 Hours" του CBS News. Οι υπεύθυνοι διαχείρισης των εν λόγω λογαριασμών έγραψαν "Προσοχή, ο λογαριασμός μας δέχθηκε επίθεση. Προσπαθούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα".

 

Παρόμοιο μήνυμα δημοσιεύτηκε και στο προφίλ της δεύτερης εκπομπής, ενώ επίθεση δέχθηκε και ένας τρίτος λογαριασμός, που ανήκει στο CBS, ο @CBSDenver.

 

Οι χάκερς έγραψαν "εκ μέρους" των διαχειριστών των προφίλ, ότι "ο στρατηγός Ντέμπσεϊ ζητά τη σύλληψη του Ομπάμα, για την αποτυχία του αντιτρομοκρατικού νόμου". Το πρόβλημα φαίνεται πως έχει αποκατασταθεί και τα tweets που δημοσιεύονται και στα δύο προφίλ, είναι αυθεντικά.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:35 - 23 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.