ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: Δεν θέλει να... πέσει

15:30 - 07 Αυγ 2013 | Χρηματιστήριο
X.A.: Δεν θέλει να... πέσει
Πέρασε και σε θετικό πρόσημο ο γενικός δείκτης, αλλά...

Σε ένα στενό εύρος διακύμανσης δέκα μονάδων κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., συγκεκριμένα μεταξύ των 925 – 915 μονάδων.  Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση για αλλαγή τάσης, αφού τα τελευταία λεπτά, μετά τις 15.00 έχουν βγει εντολές αγορών σε μια σειρά από δεικτοβαρή χαρτιά, στην Coca Cola, την Εθνική, τον ΟΠΑΠ και τα ΕΛΠΕ, ειδικά οι δύο τελευταίες μετοχές πέρασαν από το αρνητικό σε θετικό πεδίο. Η αγορά στέκεται στα πολύ καλά αποτελέσματα του Μυτιληναίου και της ΜΕΤΚΑ και βεβαίως στην επιτυχή αναχρηματοδότηση του δανεισμού με το μέσο κόστος να διαμορφώνεται κοντά στο 7%, εξέλιξη ιδιαίτερα θετική, αφήνοντας υποσχέσεις για πρόσβαση στις αγορές από άλλες εισηγμένες. 

 

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι αρέσει στους επενδυτές η συζήτηση που ξεκίνησε ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία για την ανάγκη μείωσης του Ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.  Οι οικονομολόγοι της Credit Suisse πιστεύουν ότι το πραγματικό ΑΕΠ τουλάχιστον θα σταματήσει να συρρικνώνεται το 2014. Η τάση οδεύει προς τα εκεί. Η οικονομική παραγωγή μειώθηκε 5,3% από έτος σε έτος κατά το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με 6% μείωση κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και 7,2% πτώση στο τρίτο. Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές φαίνεται να συμφωνούν ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στους τομείς βιομηχανίας, του λιανεμπορίου, των κατασκευών και των υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, έχει αρχίσει να αυξάνεται σταθερά, εκτός από μία μικρή βουτιά τον Ιούνιο, και τώρα είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

 

Ισχυρά κέρδη ενόψει ιδιωτικοποίησης καταγράφει η ΕΥΔΑΠ, στα 6,20 ευρώ, η ΕΤΕ αντιδρά μετά τη χθεσινή βουτιά στα 2,55 ευρώ, η Jumbo ανακάμπτει και κινείται σε νέα υψηλά έτους, τα Folli Follie εκτιμάται ότι θα ανακοινώσουν λίγο καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το πρώτο 3μηνο. Ισχυρές απώλειες βγήκαν στην Ιντραλότ, η οποία υποχωρεί σχεδόν κατά 6%, στο 1,57 ευρώ. Ή πρόκειται για διόρθωση μετά τα χθεσινά κέρδη, ή η αγορά θεωρεί ότι η έκδοση του ομολόγου των 300 εκατ. ευρώ έγινε πολύ ακριβά με το επιτόκιο του 10%.

 

Απώλειες για τη ΔΕΗ, την Alpha και την ΕΧΑΕ, αλλά σε λογικά πλαίσια, κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα.

 

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 23,6 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:08 - 07 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.