ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.Α.: Επιμένει ανοδικά με... λονδρέζικο αέρα και μετά τις καλές εκθέσεις ξένων οίκων για την Ελλάδα

13:11 - 06 Σεπ 2013 | Χρηματιστήριο
Μάλλον έπιασαν τόπο τα ραντεβού και οι συναντήσεις των ξένων θεσμικών με τους Έλληνες επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες στο Λονδίνο, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στο ταμπλό του Χ.Α., με τον γενικό δείκτη να ανακάμπτει για μία ακόμα συνεδρίαση καταγράφοντας άνοδο κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα στα επίπεδα των 940 μονάδων.

 

 

Όπως έχουν τονίσει αναλυτές και έχει καταγράψει το «R», η αντίδραση της αγοράς πάνω από τις 930 μονάδες, μπορεί να επαναφέρει τον γενικό δείκτη στην αντίσταση των 970 μονάδων και να κινηθεί πολύ κοντά σε υψηλά έτους. Οι ξένοι στο roadshow ζητούσαν να μάθουν πληροφορίες για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, τις πωλήσεις των ακινήτων και τα μακρο/οικονομικά στοιχεία, διαπιστώνοντας ότι σε ένα πολύ δύσκολο και ευαίσθητο περιβάλλον, οι εταιρείες καταφέρνουν να επιτυγχάνουν κέρδη και βεβαίως να επιβιώνουν. Σημαντικά επιδρά στο Χ.Α. το άρθρο του Economist για περιορισμό της ύφεσης φέτος κάτω από τις προβλέψεις, δηλαδή στα επίπεδα του 4% και επιστροφή στην ανάπτυξη του χρόνου με ρυθμό 1%.

 

Eπίσης, ξένοι οίκοι, όπως η Credit Suiss και η Morgan Stanley, εμφανίζονται αισιόδοξοι, ενώ επανακάμπτουν οι ξένοι σιγά – σιγά στο Χ.Α.

 

 

Επιπρόσθετα, οι ξένοι επενδυτές βλέπουν ότι ακόμα και στο ενδεχόμενο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ σε τυχόν εκλογές στην Ελλάδα δεν θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση με τη Ν.Δ. να έχει περισσότερες ελπίδες να το πράξει, λόγω του πνεύματος συναίνεσης που τη διέπει.  Ισχυρή είναι η άνοδος που έχει βγει για μεμονωμένες μετοχές, με την Ελλάκτωρ να αντιδρά με άνοδο 5,24% ενόψει της επανεκκίνησης των μεγάλων έργων και των προσπαθειών για αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών της.

 

Πάνω από τα 3 ευρώ ενισχύεται η Εθνική, συνεχίζει ανοδικά η Βιοχάλκο, στα 4,25 ευρώ και τα ΣΩΛΚ στα 2,04 ευρώ. Εντολές αγορών βγαίνουν στην ΕΥΔΑΠ που ενισχύεται στα 6,40 ευρώ, στην Πειραιώς και την Alpha, που είχαν και τα περισσότερα ραντεβού με θεσμικούς στο Λονδίνο. Επιμένουν ανοδικά ΜΕΤΚΑ – Μυτιληναίος, στα 5,87 ευρώ ενισχύεται η ΕΧΑΕ, λόγω των έκτακτων εσόδων της από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Απώλειες για την Coca Cola και τα Folli Follie, ενώ οι συναλλαγές είναι χαμηλές, διαμορφούμενες λίγο κάτω από 20 εκατ. ευρώ.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.