ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρά την αξιολόγηση του FTSE, το Χ.Α. λογίζεται πια ως αναδυόμενη αγορά

13:08 - 25 Σεπ 2013 | Χρηματιστήριο
Παρά την αξιολόγηση του FTSE, το Χ.Α. λογίζεται πια ως αναδυόμενη αγορά
Υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, προσδοκώντας τοποθετήσεις που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 500 εκατ. ευρώ.

«Το Χ.Α. λογίζεται πλέον ως αναδυόμενη αγορά, παρά τη διατήρησή του στις ώριμες αγορές από τον οίκο FTSE, κι αυτό δικαιολογεί τις διακυμάνσεις και την κινητικότητα των κεφαλαίων». Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στο “R” κορυφαίο στέλεχος της Eurobank, εξηγώντας ότι, «σημασία έχει πόσα κεφάλαια ακολουθούν την Morgan Stanley που κατέταξε το Χ.Α. στα emerging markets και πόσα τον οίκο FTSE».

 

Επίσης, σημειώνει το ίδιο στέλεχος ότι, « θα πρέπει να δούμε ακόμα μία σημαντική παράμετρος. Πόσα θα είναι τα inflows από την κατάταξη του Χ.Α. στα emerging markets και πόσα τα outflows από τη στιγμή που έχασε την developed αξιολόγηση. Η μεγάλη κίνηση αποχώρησης κεφαλαίων έγινε από τα μέσα Μαϊου κι έπειτα, ενώ είναι γνωστό ότι στην αγορά ακούγονται διάφορα ποσά που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στο Χ.Α.  με την αξιολόγησή του στις αναδυόμενες αγορές. Πάντως, ακούγονται τοποθετήσεις περί τα 500 εκατ. ευρώ».

 

Ο γενικός δείκτης μέσα σε δύο μόλις συνεδριάσεις κάλυψε το χαμένο έδαφος από την πτώση της περασμένης εβδομάδας, επανερχόμενος στις 1.021 μονάδες. Επιπρόσθετα, η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την υπόθεση εξόδου της Βιοχάλκο από την Ελλάδα με την μεταφορά της έδρας της στο Βέλγιο. Η κυβέρνηση με κατεπείγουσα τροπολογία εμπόδισε τη σχετική διαδικασία, καλώντας τη Βιοχάλκο να απευθύνει δημόσια πρόταση για τις εισηγμένες θυγατρικές της στο Χ.Α.

 

Κατά τα άλλα, η Emma Delta προχωρεί στην έκδοση δύο ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ , με την Jefferies, όπως πρώτο έγραψε το “R” να συντονίζει την έκδοση στο Λονδίνο. Η μετοχή ενισχύεται σε νέα υψηλά έτους, στα 8,39 ευρώ, ενόψει μάλιστα της αλλαγής φρουράς στις 11 Οκτωβρίου. Κίνηση προς τα 0,40 ευρώ για την MIG, αφού πλησιάζει η περίοδος της έγκρισης συγχώνευσης μεταξύ Aegean και Ολυμπιακής από την Κομισιόν. Πράξεις πάνω από τα 12 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ, στα 6,30 ευρώ ενισχύεται η ΕΧΑΕ, στα 5 ευρώ επανήλθε ο Μυτιληναίος, στα 8,30 ευρώ η ΔΕΗ, που απέχει 1 ευρώ από τα υψηλά της και κίνηση προς νέα υψηλά για τον Τιτάνα, στα 18,55 ευρώ. Αμετάβλητη στα 3,04 ευρώ η Εθνική και ελεγχόμενες απώλειες για την Αlpha. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 33 εκατ. ευρώ.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.