ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mόμπιους και Πόλσον έδωσαν το σύνθημα για νέα άνοδο σε μετοχές και ομόλογα

13:21 - 15 Οκτ 2013 | Χρηματιστήριο
Mόμπιους και Πόλσον έδωσαν το σύνθημα για νέα άνοδο σε μετοχές και ομόλογα
Κοντά στα υψηλά του περασμένου Μαϊου το Χ.Α., κάτω από το 9% η απόδοση της 10ετίας στα ομόλογα, αγοράζουν ΟΤΕ, UBS και Barclays.

Βιάζεται η αγορά να βρεθεί στα υψηλά των 1.50 μονάδων, επίπεδα τα οποία είχε γράψει και τον περασμένο Μάιο και που σε αυτή τη συγκυρία αποτελούν ισχυρή αντίσταση. Ο γενικός δείκτης κινείται πάνω και από τις 1.140 μονάδες καταγράφοντας άνοδο πάνω από 2%, σε μία στιγμή που η Ευρώπη ακόμα κοιτάζει σαστισμένη τις δημοσιονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, αφού ο στόχος του πρωτογενούς ελλείμματος φαίνεται πως επιτυγχάνεται ένα χρόνο νωρίτερα.

 

Ενισχυτικά στην καλή πορεία του Χ.Α. και των ομολόγων με την απόδοση της δεκαετίας να διαμορφώνεται στο 8,70% και σε ονομαστική τιμή να διαμορφώνεται πάνω από το 60, λειτουργούν οι δηλώσεις Πόλσον μία εβδομάδα πριν και του Μαρκ Μόμπιους χθες από την Αθήνα, λέγοντας και οι δύο ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή περιοχή επενδύσεων, προβλέποντας ταυτόχρονα έξοδο της χώρας στις αγορές το 2014. Και όχι μόνο αυτό. Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι οίκοι, όπως για παράδειγμα η Citigroup υποστηρίζουν ότι το Χ.Α. παραμένει ελκυστικό και πως μέσα σε διάστημα εννέα μηνών έχουν εισρεύσει κεφάλαια της τάξης του 1 δις. ευρώ, αν και ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα.

 

Ταυτόχρονα, γίνεται ορατό πως όσο πλησιάζει η 30η Νοεμβρίου που το Χ.Α. μετατάσσεται στις αναδυόμενες αγορές από την Morgan Stanley, τόσο θα πληθαίνουν τα κεφάλαια που τοποθετούνται. Διότι, σύμφωνα με την αγορά, η Ελλάδα αποτελεί αναδυόμενη αγορά μεν, με σταθερό νόμισμα δε.

 

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αναβαθμίσεις των Ελληνικών μετοχών από τους ξένους οίκους. Βεβαίως, οι αναβαθμίσεις αυτές θα μπορούσαν να βάλουν σε σκέψεις τους επενδυτές, αφού γίνονται όταν χαρτιά, όπως ο OTE και η ΔΕΗ σημειώνουν ήδη νέα υψηλά έτους… Πάντως η UBS και η Barclays ανεβάζουν την τιμή στόχο για τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών όπου η πρώτη δίνει νέα τιμή στόχο στα 8,2 από 6 ευρώ και η δεύτερη αυξάνει την τιμή στόχο στα  7,40 ευρώ από 5,80 ευρώ προηγουμένως. Διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "Equal Weight".

Ισχυρή κίνηση βγαίνει ακόμα στην MIG, καθώς μαζί με την ΕΤΕ σημειώνουν κέρδη πάνω από 6%, περίπου 5% ενισχύεται η Πειραιώς, στην οποία έγιναν πακέτα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν μεταξύ funds, κέρδη άνω του 4% για την Alpha, στα 0,65 ευρώ. Στο πάρτι συμμετέχουν ακόμα η ΕΧΑΕ, στα 7,41 ευρώ, λόγω της αύξησης των συναλλαγών στο Χ.Α., Βιοχάλκο, στα 5,49 ευρώ, αν και δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση ως προς το τι θα κάνει μετά το μπλόκο της Κεφαλαιαγοράς, Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ που αποτελούν τα αγαπημένα χαρτιά πολλών οίκων, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, στα 9,30 και νέα υψηλά και ΟΠΑΠ στα 9,28 ευρώ. Μικρέ απώλειες για Coca Cola και Τιτάνα. Οι συναλλαγές υπερβαίνουν τα 80 εκατ. ευρώ.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.