ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: Οι διαπραγματεύσεις με τρόικα φρενάρουν τον δείκτη

13:07 - 17 Οκτ 2013 | Χρηματιστήριο
X.A.: Οι διαπραγματεύσεις με τρόικα φρενάρουν τον δείκτη
Η Γερμανική Commerzbank αμφισβητεί ευθέως την έξοδο της χώρας μας στις αγορές την επόμενη χρονιά.

Σταθεροποιητικά συνεχίζει η αγορά για μία ακόμα συνεδρίαση, ενόψει της συζήτησης της κυβέρνησης με την τρόικα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού την επόμενη χρονιά, αλλά και τις αμφιβολίες οικονομικών παραγόντων και ξένων τραπεζών περί της δυνατότητας που θα έχει η χώρα μας το 2014 να βγει στις αγορές. Και μπορεί τα ξένα funds να τοποθετούνται μαζικά στο Χ.Α., με τις συναλλαγές να τείνουν να παγιοποιηθούν πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ την ημέρα, ωστόσο τα σύννεφα που σχηματίζονται πάνω από την Ελληνική οικονομία, είναι πιθανό να ανακόψουν την κίνηση της αγοράς για πιο ψηλά. Για του λόγου το αληθές, η γερμανική Commerzbank αμφισβητεί ευθέως την έξοδο της χώρας μας στις αγορές την επόμενη χρονιά, ενώ παρόμοιες αμφιβολίες είχε διατυπώσει την περασμένη εβδομάδα το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ κ. Γιοργκ Άσμουνσεν. Η τρόικα φαίνεται ότι ζητάει νέα μέτρα 2 και 3 δις. ευρώ, με την κυβέρνηση να απειλεί ότι θα καταφύγει στις κάλπες.

 

Το ενδιαφέρον την Πέμπτη στρέφεται σε μεμονωμένα χαρτιά, με τη μετοχή της MIG να κλέβει και πάλι την παράσταση προσεγγίζοντας τα 50 λεπτά, Ιντραλότ και Τέρνα Ενεργειακή ενισχύονται πάνω από 2%, κέρδη 1,7% για την ΕΥΔΑΠ, στην προοπτική επιστροφής κεφαλαίου 2 ευρώ στους μετόχους της, ενώ κέρδη καταγράφουν για μία ακόμα συνεδρίαση Τιτάν και ΜΕΤΚΑ.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι διακυμάνσεις είναι οριακές στο Χ.Α., καθώς ο τζίρος έχει υποχωρήσει σε σχέση με χθες στα 32 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια ώρα χθες καταγραφόταν κοντά στα 50 εκατ. ευρώ. Οι χρηματιστές υποστηρίζουν ότι οι επενδυτές θα κρατήσουν αμυντική στάση μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο ανάμεσα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί στο Χ.Α., ύψους άνω του 1 δις. ευρώ το τελευταίο 9μηνο, ήρθαν για να μείνουν, διότι έχουν πειστεί για τις προοπτικές ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

 

Κατά τα άλλα, πάνω από 2% ενισχύεται η Πειραιώς, στα 3,92 ευρώ υποχωρεί η Εθνική, οριακά θετικό πρόσημο για την Alpha και κέρδη πάνω από 4% για τη μετοχή της Eurobank.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 16:26 - 17 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.