ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επενδυτές επιστρέφουν στις αναδυόμενες οικονομίες

18:46 - 08 Απρ 2014 | Αναδυόμενες αγορές

Μπορεί το 2014 να μην ήταν ένα καλό έτος για τις αναδυόμενες οικονομίες αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει υπάρξει μια αλλαγή στη συμπεριφορά των αγορών αυτών. Η στασιμότητα των αναπτυγμένων οικονομιών που δεν κατάφεραν να προσελκύσουν τα κεφάλαια που έφυγαν από τις αναδυόμενες αγορές και η μεγάλη πτώση που υπήρξε στις αγορές αυτές, φαίνεται ότι ενεργοποίησαν τα μεγάλα funds.

Τον τελευταίο μήνα και αφού μια σειρά επιβαρυντικών, για τις αναδυόμενες αγορές, παραγόντων εξομαλύνθηκαν, οι επενδυτές επέστρεψαν και πάλι για να εκμεταλλευτούν τις σημαντικές αποκλίσεις που είχαν δημιουργηθεί. Έτσι, από τις 12 Μαρτίου και μέχρι σήμερα οι αναδυόμενες αγορές έχουν παρουσιάσει πολύ σημαντικά κέρδη. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα οι οποίες δέχθηκαν επίθεση από κερδοσκόπους ή βρέθηκαν στο επίκεντρο γεωπολιτικής διαμάχης.

08-04-14 emergingperf

Με τα νομίσματα των αντίστοιχων χωρών να έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πλέον έχουν παρουσιαστεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες καθώς αναμένεται να υπάρξει επαναφορά σε πιο λογικά επίπεδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.