ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα τόνωσης της ...

14:59 - 06 Ιουν 2014 | Αναδυόμενες αγορές

Η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας αποτελεί ένα από τα ‘καυτά’ θέματα συζήτησης το τελευταίο διάστημα.

Η αγορά καλείται να εκτιμήσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας , με τα πρόσφατα στοιχεία να δείχνουν ότι αυτά κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η UBS σε πρόσφατη έκθεσή της, το PMI κατασκευών για τον Μάιο, παρόλο που ανακοινώθηκε λίγο χειρότερο από τις εκτιμήσεις, παρουσίασε βελτίωση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι νέες παραγγελίες εξαγωγών κατέγραψαν υψηλό 4ετίας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα μέτρα στήριξης απέδωσαν καρπούς και ενίσχυσαν την εικόνα της οικονομίας της χώρας.

Η υποτίμηση του νομίσματος για τρίτο συνεχόμενο μήνα φαίνεται να αποτελεί ένα επιπλέον σημαντικό μέσο στήριξης της οικονομίας και δυνητικά μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον ‘όπλο’ για την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών και βελτίωση της συνολικής εικόνας την οικονομίας.

Επιπλέον ανακοινώθηκε ελάφρυνση των όρων δανεισμού, προκειμένου οι μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πιο εύκολη πρόσβαση σε ρευστότητα.

Κρίνοντας από τα πρώτα αποτελέσματα, τα μέτρα στήριξης δείχνουν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση με τους λαμβάνοντες τις αποφάσεις να φαίνεται πως έχουν ως κύριο μέλημα την περαιτέρω στήριξη της οικονομίας. 

China 06.06

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.