ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εξελίξεις στα νομίσματα της Ανατολικής Ευρώπης

12:10 - 31 Ιουλ 2014 | Αναδυόμενες αγορές

Τα νομίσματα της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να συνεχίσουν να χάνουν έδαφος.

Τα νομίσματα της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας συνεχίζουν να βρίσκονται υπό πίεση μετά και από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, τα οποία έδωσαν ώθηση στο δολάριο. Το ζλότι (Πολωνία) και το Φιορίνι (Ουγγαρία) παραδοσιακά είναι πιο ευαίσθητα στη μεταβλητότητα από την Κορώνα (Τσεχία), η οποία παρόλα αυτά βρέθηκε σε χαμηλά έξι μηνών έναντι του ευρώ, καθώς σήμερα αναμένεται η απόφαση της τσεχικής κεντρικής τράπεζας (CNB) για τα επιτόκια.

Η σημερινή συνεδρίαση της CNB είναι η πέμπτη για το 2014, με την ατζέντα να περιλαμβάνει νέες προβλέψεις οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα, θα αναβάλουν την έξοδο από τον υπάρχοντα μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών, για τους επόμενους μήνες. σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το CZK αναμένεται να παραμείνει κοντά στο 27 έναντι του ευρώ μέχρι και το τέλος του 2014.

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση της KBC Bank, αναμένεται μια μείωση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό για το υπόλοιπο του 2014 και για το 2015 κάτι που σημαίνει ότι οι εκτιμήσεις για μια αύξηση επιτοκίων το πρώτο τρίμηνο του 2015, μεταφέρονται για αργότερα μέσα στο 2015. Όσον αφορά τη στάση της CNB, αν και υπάρχουν αυξανόμενες φωνές για παρέμβαση στην αγορά, η KBC εκτιμά ότι δε θα υπάρξει τέτοιου είδους ενέργεια.

31-07-14 kruna

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.