ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες επενδυτικές συμφωνίες στην Αφρική αναμένεται να συνάψουν οι ΗΠΑ

11:59 - 05 Αυγ 2014 | Αναδυόμενες αγορές

Τα $80δις συνολικά αναμένεται να φτάσουν φέτος οι ξένες επενδύσεις στην αφρικανική ήπειρο

 

Αυτές τις μέρες στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται ένα επιχειρηματικό φόρουμ για την τόνωση της συνεργασίας της Αμερικής με την αφρικανική ήπειρο. Πληροφορίες θέλουν στο πλαίσιο των συναντήσεων να ανακοινώνονται εμπορικές συμφωνίες και επενδύσεις αμερικανικών εταιριών στην Αφρική ύψους $14 δις. Στις εταιρίες που συμμετέχουν στο φόρουμ αναφέρουμε ενδεικτικά τις Chevron, Citigroup, Ford, GE κ.α. Οι συμφωνίες που φημολογείται ότι θα συναφθούν αφορούν σε έργα υποδομής, ενέργεια, καταναλωτικά αγαθά, γεωργία και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο μας, η εικόνα της αφρικανικής ηπείρου τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει, με τις εσωτερικές αναταραχές να έχουν μειωθεί σε σχέση με παλιότερα, την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας να αυξάνει το εργατικό δυναμικό και πολλές από τις χώρες της ηπείρου να σημειώνουν σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 6%. Συνεπώς δεν είναι τυχαίο ότι το 2014 οι ξένες επενδύσεις αναμένεται να φτάσουν το ποσό ρεκόρ των $80δις.

Δεδομένου λοιπόν ότι η Αμερική στηρίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις εξαγωγές και προς την Αφρική, δε θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός να θέλει να αυξήσει την ευημερία και την αγοραστική δύναμη των αφρικανών, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα εμπορικές συμφωνίες επέκτασης των δραστηριοτήτων των αμερικανικών εταιριών σε μια ήπειρο με πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.