ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 0,39 ευρώ η τιμή εξάσκησης στην ΑΜΚ της Attica Bank

01:00 - 11 Δεκ 2014 | Χρηματιστήριο
Στο 0,39 ευρώ η τιμή εξάσκησης στην ΑΜΚ της Attica Bank
Στο επίπεδο του 0,39 ευρώ θα κυμανθεί σύμφωνα με τις ως τώρα ενδείξεις η τιμή εξάσκησης των δικαιωμάτων που θα προκύψουν από την αναμενόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Συγκεκριμένα ο τραπεζικός όμιλος αποφάσισε να προχωρήσει σε ΑΜΚ τουλάχιστον 433 εκατ. ευρώ εκδίδοντας 1.111.156.278 νέες μετοχές που θα διατεθούν κατ’ αναλογία 17 νέων για κάθε 1 παλαιά, αφού προηγηθεί reverse split με αναλογία 16 υφιστάμενες μετοχές για 1 νέα.


Η χθεσινή έγκριση της γ/σ λύνει τα χέρια της διοίκησης της Attica αλλά και του ΤΣΜΕΔΕ που έχει αποφασίσει να καλύψει πλήρως τα δικαιώματα που του αναλογούν εκ του ποσοστού του 51% που κατέχει, ενώ θα εξεταστεί και η περίπτωση να εξασκήσει επιπλέον αδιάθετα δικαιώματα αν δεν υπάρξει κάλυψή τους από την πλευρά των υπόλοιπων μετόχων.

 

Όσον αφόρα τις ενστάσεις σχετικά με το κατά πόσο μπορεί το Ταμείο των μηχανικών να αυξήσει το ποσοστό του πάνω από το 51% και την ενδεχόμενη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η άποψη που επικρατεί είναι πως ναι μεν εγείρεται θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας της Αρχής, ωστόσο η περίπτωση είναι ιδιάζουσα.

 

Ειδικότερα το ΤΣΜΕΔΕ ως Συνταξιοδοτικό Ταμεία έχει δικαίωμα να προβαίνει σε επενδύσεις, αλλά και να προστατεύει τις υπάρχουσες, όπως η συμμέτοχη του στην Attica, ενώ μπορεί σε δεύτερη φάση να ρευστοποιήσει μέρος των επιπλέον μετοχών που θα αποκτήσει, ενδεχομένως και σε καλύτερες τιμές αν συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Α. Τάντουλος 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:30 - 10 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.