ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Σε ελεύθερη πτώση μετά από ένα εκρηκτικό τρίμηνο

11:35 - 22 Ιουν 2015 | Αναδυόμενες αγορές

Όλα τα στοιχεία για το κινεζικό χρηματιστήριο. Αποκαλυπτικά γραφήματα

Την περασμένη εβδομάδα ο κινεζικός χρηματιστηριακός δείκτης δέχθηκε εκ νέου ισχυρόαττες πωλήσεις. Ο Shanghai Composite πλέον δέχεται πολύ συχνά τα ισχυρά χτυπήματα των πωλητών με αποτέλεσμα ημερήσιες απώλειες ακόμα και πάνω από 5,00% να αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο.

Ο κινεζικός δείκτης έχει ενισχυθεί 56% σε διάστημα τριών μηνών και μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Έκτοτε, οι πωλητές οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες με αποτέλεσμα πλέον να δοκιμάζει να διασπάσει πτωτικά τον ΚΜΟ 50 ημερών. Αν το καταφέρει, τότε μεσοπρόθεσμα αναμένουμε και νέες ισχυρές πιέσεις και αυτό θα είναι ένα αγκάθι για την παγκόσμια αγορά μετοχών.

22 06 15 china

Φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο γράφημα που μας ενδιαφέρει. Οι εκρηκτικές κινήσεις του κινεζικού δείκτη είναι συνηθισμένες από τότε που ξεκίνησε να προκαλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Το παρακάτω γράφημα είναι χαρακτηριστικό.

22 06 15 chinabubble

Οι Κινέζοι μικροεπενδυτές (retail) πάντοτε έπαζαν σημαντικό ρόλο στην άνοδο και την πτώση του Shanghai Composite. Άλλωστε το τελευταίο τρίμηνο παρατηρείται μια φρενίτιδα ανοίγματος νέων χρηματιστηριακών κωδικών.

22 06 15 chinaashares

  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.