ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Το ανοδικό ράλι του USD έχει ισχυρό υπόβαθρο

Καθώς το 2015 πλησιάζει στο τέλος του και με το δολάριο να έχει σημειώσει κέρδη 9% για το 2015, η Credit Suisse αναθεωρεί την ανάλυσή της για

Τον Ιανουάριο του 2015 είχαμε επισημάνει ότι η βασική στήριξη που είχε το bull market του δολαρίου ήταν η βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το οποίο βελτιωνόταν μέσα από τη χρηματοδότηση που παρείχαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις και ο επαναπατρισμός κεφαλαίων, σημειώνει η Credit Suisse.

Καθώς το 2015 πλησιάζει στο τέλος του και με το δολάριο να έχει σημειώσει κέρδη 9% για το 2015, η Credit Suisse αναθεωρεί την ανάλυσή της για τις προοπτικές του δολαρίου.

11 11 15cs

Η CS σημειώνει πως παρατηρεί ότι η παράλληλη αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων και των ιδιωτικών επενδύσεων παραμένει ισχυρή όπως και οι εισροές από τις αναδυόμενες αγορές. Με τη νομισματική πολιτική σε Ευρώπη και Ιαπωνία να διώχνουν κεφάλαια προς την Αμερική και με τις αναδυόμενες αγορές να αντιμετωπίζουν προβλήματα, οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι ισχυρές για το δολάριο.

Γενικότερα, με το αμερικανικό ΑΕΠ να διευρύνει σημαντικά την απόκλισή του από το ΑΕΠ άλλων αναπτυγμένων οικονομιών και με τη νομισματική πολιτική εκτός των ΗΠΑ να είναι χαλαρή, το δολάριο αναμένεται να παραμείνει ισχυρό εκτιμά η CS.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.