ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Το δολάριο στα πιο υπερτιμημένα επίπεδα από το 1986

14:36 - 11 Νοε 2015 | Τεχνική Ανάλυση

Το δολάριο βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών, σε σχέση με τα έξι βασικά νομίσματα.

Τις τελευταίες ημέρες το δολάριο έχει κάνει σαφές το ποιος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αφού έχει καταφέρει να βρεθεί και πάλι στα υψηλά έτους και να «απειλεί» με μια ανοδική διάσπαση. Πλέον ο βασικότερος λόγος ενίσχυσης του δολαρίου, είναι οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed το Δεκέμβριο, οι οποίες είναι σχεδόν 70%, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα από το CME.

11 11 15 cme

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε όμως πως συμπεριφέρεται το δολάριο μετά από την πρώτη αύξηση επιτοκίων από τη Fed. Η Credit Suisse έχει την απάντηση μέσα από ένα γράφημα το οποίο μας δείχνει ότι στο παρελθόν κάθε πρώτη αύξηση της Fed οδηγεί σε παύση του bull market για το δολάριο, με τις απώλειες να μην είναι αμελητέες.

11 11 15 csonUSD

Το δολάριο έχει βρεθεί μόλις τρεις φορές σε τόσο ακραία επίπεδα. Τι ακολουθεί; 

Όπως αναφέρεται και στον τίτλο του παρόντος άρθρου, το δολάριο βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών, σε σχέση με τα έξι βασικά νομίσματα. Πως ακριβώς συμβαίνει αυτό; Αν λάβουμε υπόψη το μέσο όρο κάθε νομίσματος από το 1986 και στη συνέχεια μετρήσουμε την απόστασή τους από αυτόν. Η τελευταία φορά που υπήρξε αυτή η εξέλιξη, το δολάριο ακολούθησε αλλαγή κατεύθυνσης για τουλάχιστον 3 μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.