ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Η Fed θέλει αύξηση επιτοκίων, οι αγορές δεν θέλουν

Όπως σχολιάζουν αναλυτές, η επόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed απομακρύνεται όσο οι αγορές παραμένουν σε ανισορροπία.

 Μετά την αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο, οι επενδυτές θέλουν να γμωρίζουν πότε θα υπάρξει και νέα αύξηση των επιτοκίων. Μετά από τις αρνητικές οικονομικές εκπλήξεις του Ιανουαρίου και την υψηλή μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, η Fed έκανε μια μικρή υποχώρηση στην πρώτη συνεδρίαση για το 2016, στις 27 Ιανουαρίου. Και ενώ πριν από τη συνεδρίαση αυτή, οι πιθανότητες μιας νέας αύξησης επιτοκίων έδειχναν το Μάρτιο, πλέον οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι λιγότερες από 50%, με την Credit Suisse να εκτιμά ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων θα είναι τον Ιούνιο.

Η Fed και η Janet Yellen τόνισαν ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Αμερική έχουν μειωθεί, καθώς η αμερικανική οικονομία μπορεί να διαχειριστεί τους φόβους για την Κίνα και την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ πλέον δεν υπάρχει και ο φόβος ενός Grexit. Ως εκ τούτου, η FOMC προβλέπει ικανοποιητική ανάπτυξη και επιπλέον βελτίωση της αγοράς εργασίας για το 2016.

Ωστόσο, οι αγορές κατά τον Ιανουάριο είχαν διαφορετική άποψη. Η Κίνα επέστρεψε στο προσκήνιο και οι φόβοι έστειλαν τις αγορές στα χαμηλά του Αυγούστου, με το κλίμα πανικού να είναι ακόμα χειρότερο. Οι κινεζικές αρχές συνεχίζουν τις παρεμβάσεις σε χρηματιστήριο και νόμισμα και αυτό κάνει τους επενδυτές ακόμα πιο νευρικούς. Όπως σχολιάζουν αναλυτές, η επόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed απομακρύνεται όσο οι αγορές παραμένουν σε ανισορροπία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.