ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια είναι τα μεγαλύτερα Algo Hedge Funds;

13:22 - 24 Μαρ 2016 | Αναδυόμενες αγορές

Οι μεγάλες επενδυτικές εταιρίες και τα hedge funds έχουν αντιληφθεί πλήρως τα θετικά στοιχεία που έχει η αλγοριθμική διαχείριση των κεφαλαίων τους, με αποτέλεσμα πλέον όλο και περισσότερα χρήματα να βρίσκονται υπό τη διαχείριση αυτόματων μαθηματικών μοντέλων.

Πλέον, κορυφαία στελέχη επενδυτικών τραπεζών και hedge funds, έχουν αφήσει την τελική απάντηση για τις τοποθετήσεις τους, στους αλγόριθμους. «ΝΑΙ» και τα κεφάλαια αγοράζουν μανιωδώς, «ΟΧΙ» και οι πωλήσεις ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ο χρόνος λήψης αυτών των αποφάσεων ποικίλει. Από κλάσματα τοτ δευτερολέπτου μέχρι και ολόκληρους μήνες.

Τα algo funds ή systematic funds, σημειώνουν αποδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της αγοράς και συγκεντρώνουν κεφάλαια με πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να τα εμπιστεύονται και τα λίγα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει, δε διαφέρουν από τα σκάνδαλα που υπάρχουν σε κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας.

Ποια είναι όμως τα πέντε κορυφαία algo funds τα οποία έχουν να επιδείξουν σημαντικά νούμερα τόσο από πλευράς κεφαλαίων υπό διαχείριση όσο και από πλευράς αποδόσεων και διάρκειας;

1. D. E. Shaw
2. Quantitative Management Associates
3. Two Sigma
4. Renaissance Technologies
5. AlphaSimplex Group

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.